Ψωμάκι με Δίκοκκο αλεύρι ολικής.

Το πιο νόστιμο ψωμί που έχω φάει ποτέ!

Και το δικό σου. Απλά θα χρειαστεί να το δοκιμάσεις για να το μάθεις. Δίκοκκο αλεύρι ολικής, αλλιώς, ζέα, η ελληνική. Αλεύρι με μοναδική σύσταση που με συγκλονίζει κάθε φορά! Χωριάτικο, γεμάτη γεύση, χορταστική. Αγαπώ κάθε μπουκιά!

Μαγνήσιο για τον εγκέφαλο, χαμηλά επίπεδα γλουτένης για να μην πρήζομαι, και απίθανη γεύση!

⚜️Υλικά:

500 γρ αλεύρι δίκοκκο ολικής

1 φακελάκι μαγιά

300 ml νερό

2 κ.σούπας ελαιόλαδο

1 κ.γ αλάτι

1 κ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης

⚜️Οδηγίες:

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά. Σε ένα μπωλ βάζουμε το μισό αλεύρι, από πάνω περιχύνουμε την μαγιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Από πάνω ρίχνουμε τα υγρά μας και ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή. Αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα για 20-30 λεπτά. Μετά, πλάθουμε πάλι και τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ. Βρέχουμε ελαφρά την επιφάνεια και κολλάμε πάνω τους αγαπημένους μας σπόρους. Ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, λιναρόσπορος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 190 C και μετά στους 170 C για 30 λεπτά! ?

 

2 Comments

  1. Άννα Μαρία

    Αντί για μαγιά, σόδα ή μπύρα υπάρχει κάποιο άλλο υλικό να κάνει την ίδια δουλειά; γιαούρτι ίσως;

     
    • Δεν το έχω δοκιμάσει με άλλο τρόπο, Γιαυτο δεν μπορώ να ξέρω. Μόνο μια δοκιμή θα δείξει!

       

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*