Τι μπορεί να είναι καλύτερο από ένα τιραμισού;
Ένα τιραμισού με κρέμα κάστανο!
Το απόλυτο φετινό γλυκό των Χριστουγέννων! Βγήκε ακριβώς όπως το φανταζόμουν. Πλούσια κρεμώδης κρέμα κάστανο με λικέρ Marsala, το ιδανικό κρασί για τιραμισού, και ανάμεσα: gingerbread cookies μουλιασμένα σε καφέ.
Είναι φυσικά Vegan, με κρέμα σόγιας και γιαούρτι καρύδας, άρα δεν χρειάζεται να ψάχνετε vegan cream cheese! Είναι εύκολο, φτιάχνεται σε 10 λεπτά και μετά το παγώνετε στο ψυγείο. That’s it!
Υλικα για 4 ποτηράκια
- 250 ml κρέμα σόγιας
- 200 γρ κάστανα βρασμένα
- μισή κούπα γιαούρτι καρύδας
- 2 κ.σούπας αγαύη ή σιρόπι σφενδάμου
- gingerbread cookies 6 μεγάλα
- 1 κ.σούπας κορν φλαουρ
- 50 ml κρασί Marsala
- καφέ εσπρέσο ή νεσκαφέ
- κακάο
Οδηγίες
- Σε μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με την κρέμα σόγιας, το γιαούρτι & το κρασί.
- Μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την αγαύη. Σε μικρό φλυτζανάκι βάζουμε 2 κ.σούπας από την κρέμα και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις πήξει είναι έτοιμη. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σπάμε τα gingerbread cookies και τα βουτάμε στον καφέ. Τα βάζουμε στον πάτο ενός χαμηλού ποτηριού.
- Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε μέχρι την κορυφή του ποτηριού. Πασπαλίζουμε με κακάο και στολίζουμε με μικρά gingerbread cookies.
- Βάζουμε στο ψυγείο.
Αντικαταστάσεις
Η κρέμα σόγιας αντικαθίσταται από κρέμα καρύδας εξίσου καλά, αρκεί να μην είναι νερουλή. Μόνο το παχύ μέρος της. Το γιαούρτι αντικαθίσταται με οποιοδήποτε γιαούρτι φυτικό αρκεί να μην έχει γεύση ή ζάχαρη. Του πάει να μην είναι γλυκό, ίσα ίσα, τόσο όσο! Αν σας αρέσει ακόμη πιο «τυρένια» η κρέμα, μπορείτε να βάλετε λίγο χυμό λεμόνι στην κρέμα. Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα σόγιας με vegan cream cheese αν βρείτε, ή και με ζωικά προϊόντα εφόσον θέλετε.