Τα ωμοφαγικά γλυκά με συγκλονίζουν! Ήθελα να δοκιμάσω ένα κέικ καρότου ωμό αλλά fabulous.
Αποφάσισα να βάλω μόνο αλεύρι καρύδας. Το ινδοκάρυδο δεν μου αρέσει προσωπικά, αν και ίσως να μπορούσε να αντικατασταθεί από το αλεύρι. Είναι πιο ουδέτερη η γεύση καρύδας στο αλεύρι και την προτιμώ. Όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι τα συνήθη ενός κέικ καρότου με εξαίρεση μια grande παρασκευή: μια κρέμα Κάσιους !
Ταίριαξαν απίθανα! Τώρα εγώ έβαλα κρασί Marsala στην κρέμα επειδή το χέρι μου πήγαινε μόνο του, πραγματικά ΕΠΡΕΠΕ. Αν είστε strict όμως όταν κάνετε ωμοφαγία, δεν περιλαμβάνεται αλκοόλ.
Τα μουλιασμένα Κάσιους είναι μια βάση που μετατρέπεται σε αλμυρή ή γλυκιά παρασκευή αναλόγως την συνταγή. Τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 2 ώρες ή και παραπάνω για πιο λείες κρέμες.
υλικα για 4-5 Παστακια
1 1/3 κούπας αλεύρι καρύδας
1 κούπα τριμμένο καρότο
8 χουρμάδες
1 μπανάνα
1 μήλο
μισή κούπα σταφίδες
3 κ.σούπας ταχινι ολικής ή βούτυρο ξηρού καρπού
1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γ. κανέλα
μισό κ.γ. τζίντζερ
1/3 ποτήρι νερό ή παραπάνω αν χρειαστεί.Κρέμα Κάσιους
1 κούπα μουλιασμένα κάσιους 2 ώρες
3 χουρμάδες
1/4 κούπας νερό
χυμό μισού λεμονιού
1 κ.σούπας Marsala
οδηγιες
- Σε μπλεντερ χτυπάμε τα φρούτα, τα καρότα και τους χουρμάδες. Χωριστά ή και μαζί.
- Ενώνουμε όλα τα υλικά σε βαθύ μπολ.
- Τοποθετούμε σε τσέρκια ή και σε πυρέξ ή φόρμα για κέικ.
- Σε μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά της κρέμας. Προσθέτουμε την κρέμα Κάσιους πάνω από την βάση και μετά προσθέτουμε σαν τρίμμα από πάνω ακόμη λίγο μίγμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Έτοιμο για σερβίρισμα!