Σφολιατίνια με μανιτάρια, πράσο, ελιές & vegan φέτα

Οι πίτες με λαχανικά είναι οι αγαπημένες μου, ειδικά η μανιταρόπιτα, γιαυτό αυτά τα πιτάκια είναι ουσιαστικά μανιταροπιτάκια με λαχανικά και βίγκαν λευκό τυρί που το απογειώνει  το σφολιατίνι!

Φτιάξτε τα για τα ζουζούνια, για κρασί με φίλους, για ορεκτικό στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όποτε κι αν τα φτιάξεις, το σίγουρο είναι πως όλοι θα σε ευχαριστούν!

Συνταγή πανεύκολη, με ιδιαίτερο τρόπο σχηματισμού για τα σφολιατίνια, βάζοντας την σφολιάτα πάνω σε θήκες για μάφινς, κόβοντας σε τετράγωνα για έξτρα ευκολία, για να μην έχετε καμία δικαιολογία να μην το δοκιμάσετε, όσο busy κι αν είστε!

Σφολιατίνια με μανιτάρια, πράσο, ελιές & vegan φέτα

12

Σφολιατίνια

Προετοιμασία

15

λεπτά
Ψήσιμο

20-25

λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ μανιτάρια

  • μισό πράσο

  • 1 μεσαίο κρεμμύδι

  • μισή κόκκινη πιπεριά

  • 100 γρ λευκό βίγκαν τυρί

  • 150 ml ζωμός λαχανικών

  • 3 κ. σούπας ελιές σε ροδέλες

  • 2 φύλλα σφολιάτας

  • 1 κ. γ. σκόρδο σε σκόνη, μισό κ. γ. μοσχοκάρυδο, μισό κ. γ. κύμινο, αλάτι

  • 1 κ. γ. πάστα τρούφας - προαιρετικά ή λάδι τρούφας.

  • 1 κ. σούπας μουστάρδα

Οδηγίες

  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ξεκινώντας μόνο με τα μανιτάρια. 

    IMG_7998
  • Σωτάρουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά για λίγα λεπτά, και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τα σιγοψηθούν για 5 λεπτά. 

    IMG_8195
  • Προσθέτουμε το τυρί σε σπασμένα μικρά κομμάτια, την τρούφα αν θέλουμε και ανακατεύουμε. 

  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε σκεύος για 12 θήκες μάφινς, αφού το έχουμε λαδώσει. Κόβουμε στα 2 κάθετα και στα 3 οριζόντια όπως στην φωτογραφία

    IMG_8198
  • Βάζουμε μέσα στις θήκες τα τετράγωνα της ζύμης που σχηματίσαμε και γεμίζουμε με το μίγμα μας. Κόβουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε 12 τετράγωνα. Προσθέτουμε ένα τετράγωνο ζύμης πάνω από την γέμιση και κλείνουμε τις άκρες της κάτω ζύμης προς τα μέσα. 

    IMG_8011
  • Αλοίφουμε τα σφολιατίνια με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα στους 180 C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. 

     

    Leave a Comment

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *