Χαρουπομελάκια

Αν με ξέρεις καιρό, γνωρίζεις ότι αγαπώ το χαρούπι σε κάθε του μορφή. Σε ψωμί, φρυγανιές, χαρουποντακάκια, σε μους χαρουπιού, σε σμούθι! Είναι ο βασιλιάς των φυτικών ινών στην φύση, με πολύ σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, τα έχει όλα και συμφέρει. 

Αυτή η ταπεινή τροφή, είναι μεγαλειώδης για τον άνθρωπο, γιαυτό δοκιμάστε το και αγαπήστε το όσο μας αγαπάει και αυτό!

Μοιάζει με κακάο, έχει μια ιδιαίτερη γεύση, γήινη και χορταστική, και καθώς είναι γεμάτο φυτικές ίνες, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. 

Η συνταγή είναι ιδανική για 

  • Μωράκια από 1 έτους. 
  • Χορτοφάγους
  • Άτομα που πάσχουν από διαβήτη και χοληστερίνη
  • ¨Όλους όσους θέλουν θρεπτικά πεντανόστιμα γλυκά!

 

Χαρουπομελάκια

κομμάτια

20

Ψήσιμο

12-15 λεπτά

Υλικά

  • 80 γρ αλεύρι ολικής

  • 90 γρ χαρούπι σε σκόνη 

  • 50 γρ βρώμη

  • 1 κ. γ. baking powder

  • 60 gr μέλι

  • αμυγδαλοβούτυρο ή έτερο βούτυρο ξηρού καρπού 50 γρ

  • 30 γρ ελαιόλαδο

  • 10 γρ chia seeds ανακατεμένη με 3 κ. σούπας νερό. Αφήνουμε για 3 λεπτά. 

  • 2 μπανάνες

  • κουβερτούρα 180 γρ. Χωρισμένη σε 60 και 120 γρ. 

Οδηγίες

  • Σε βαθύ μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι και μετά με το σύρμα. Προσθέτουμε την chia, το μέλι, το αμυγδαλοβούτυρο και την κουβερτούρα 60 gr. Ανακατεύουμε καλά. 

    IMG_7479
  • Σε άλλο βαθύ μπολ ανακατεύουμε την χαρουπόσκονη, το αλεύρι ολικής, το baking και την βρώμη. Αναμιγνύουμε. Προσθέτουμε το μίγμα μας στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με σπάτουλα. 

    IMG_7458
  • Σε αντικολλητικό ταψί λαδώνουμε και βάζουμε κουταλιές από το μίγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά περίπου. 

    IMG_7468
  • Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα 120 gr και την βάζουμε σε ποτήρι. Βουτάμε τα χαρουπομελάκια στην σοκολάτα μέχρι την μέση. αφού έχουν κρυώσει, και αφήνουμε σε πιατέλα να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. 

     

    Leave a Comment

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *