Τα βραχάκια είναι αγαπημένο κέρασμα ειδικά για γιορτές. Συνήθως έχουν ξηρούς καρπούς αλλά σκέφτηκα πόσο ενδιαφέρον θα ήταν να γίνουν με κάστανα!
Τα κάστανα είναι treenut, ξαδερφάκι των ξηρών καρπών με απαράμιλλη θρέψη, γεμάτα αντιοξειδωτικά, με ελάχιστα λιπαρά , πολλή βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Δεν τα βρίσκουμε λοιπόν τυχαία τον χειμώνα. Η φύση μας τα χαρίζει για να καταπολεμήσουμε τις ιώσεις και να προστατευθούμε από καρδιαγγειακά νοσήματα. Γιαυτό τα λατρεύω!
Η γεύση τους δε, είναι ζεστή, γήινη και ταιριάζει με όλα. Σε αλμυρές και γλυκές παρασκευές, πρωταγωνιστούν πάντα!
Τα φρέσκα berries έχουν υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών , πολλή βιταμίνη C και ενέργεια που ταιριάζει τέλεια με τα κάστανα. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί ένα γευστικό θαύμα!
Αντικαταστάσεις
Λάδι καρύδας
Προσφέρει λεία υφή στην σοκολάτα και την βοηθάει να πήξει. Δεν αντικαθίσταται αυτή η δράση με έτερο έλαιο, αν δεν το βάλετε, η σοκολάτα θα πήξει από τα λιπαρά της ενώ κρυώνει αλλά θα έχει πιο θαμπή εικόνα.
Κάστανα
Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε ξηρό καρπό θέλετε εκτός από τα κάστανα. Αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, ακόμη και σποράκια όπως ηλιόσπορο, σουσάμι ή να συνδυάσετε πολλά μαζί. Θα βγουν ακόμη πιο κολασμένα!
Βατόμουρα
Σίγουρα τα φρέσκα φρούτα έχουν άλλη χάρη, αλλά μπορείτε να βάλετε και αποξηραμένα μια χαρά θα βγουν. Όλα τα βατόμουρα ταιριάζουν. Rasberries, blυeberries, blackberries, όλα είναι υπέροχα!
Λικέρ
Εγώ έβαλα μεταξά αλλά ταιριάζει οποιοδήποτε λικέρ έχετε στο σπίτι. Αν δεν έχετε ταιριάζει και ξύσμα πορτοκαλιού για το άρωμα.
Βραχάκια με φρέσκα berries και κάστανα
10 περίπου
servings10
λεπτάΥλικά
200 γρ φρέσκα βατόμουρα ή μύρτιλλα.
100 γρ κάστανα
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ. σούπας λικέρ
2 κ. σούπας λάδι καρύδας
Οδηγίες
Κόβουμε τα κάστανα σε κομματάκια
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie ή σε microwave για 1 λεπτό. Προσθέτουμε στην λιωμένη σκολάτα το λικέρ και το λάδι καρύδας.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε την σοκολάτα, τα κάστανα και τα berries. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κρυώσει η σοκολάτα.
Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Σε 5 λεπτά έχουν ήδη σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζονται ψυγείο.