Ψωμί φάβας με ελιές

Αυτό το ψωμί τριγύριζε στο μυαλό μου και ήμουν σίγουρη ότι θα βγει τόσο τέλειο όσο το φανταζόμουν!

Ελαιόψωμο ΦΟΥΛ στην πρωτεΐνη με φάβα αντί για σιτάρι για να τρελαθούμε όλοι μαζί!

Η φάβα δεν είναι μαγειρεμένη, μόνο μουλιασμένη, προσδίδοντας έξτρα θρέψη σε αυτό το αλμυρό ‘κέικ’ , που ελπίζω να σας εντυπωσιάζει όσο και εμένα. Προσθέστε μόνο γιαούρτι επιλογής σας, τυρί και ελιές, ρίγανη για άρωμα και είναι έτοιμο να σας θρέψη εκπληκτικά. 

  • Ιδανικό για άτομα με κοιλιοκάκη
  • άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη
  • άτομα που θέλουν περισσότερη πρωτεΐνη στην διατροφή τους, καθώς η φάβα περιέχει 25 γρ πρωτεΐνης ανά 100 γρ, διπλάσια από ότι το σιτάρι. 
  • Ιδανικό για baby led weaning από 6 μηνών

Ψωμί φάβας με ελιές

μούλιασμα

3

ώρες
ψήσιμο

45

λεπτά

Υλικά

  • 2 κούπες φάβα μουλιασμένη 

  • 4 κ. σούπας γιαούρτι φυτικό ή επιλογής σας

  • 20 ελιές ψιλοκομμένες

  • 100 γρ φυτικό τυρί ή φέτα ή επιλογής σας

  • 1 κ. γ. ρίγανη, 

    1 κ. γ. αλάτι

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο

  • 2 κ. σούπας κοπανισμένος λιναρόσπορος

  • 2 κ. σούπας ηλιόσποροι ή σποράκια επιλογής σας. 

Οδηγίες

  • Μουλιάζουμε την φάβα για 3 ώρες και την στραγγίζουμε. 

  • Σε μούλτι λιώνουμε την φάβα μέχρι να γίνει πουρές με κομματάκια. 

  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά με την λιωμένη φάβα και ανακατεύουμε. 

    fava
  • Σε λαδωμένη φόρμα βάζουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 C και για 35 λεπτά στους 190 C. 

     

    Leave a Comment

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *