Τάρτα σταφύλι με κρέμα αμυγδάλου

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας ιδιαίτερος για μενα. Όχι μόνο επειδή έχω τα γενέθλιά μου στις 23, επειδή νοιώθω διαφορετικά. Φλέρταρα πάντα με την μελαγχολία και ο Σεπτέμβρης προσφέρεται για ατέλειωτες ώρες αυτοαμφισβήτησης, αλλά συνάμα, όλη αυτή η διαδικασία προσφέρει έμπνευση. Έμπνευση σημαίνει να νοιώθεις αλλιώς για λίγο και να θες να κάνεις κάτι για αυτό!

Μπορείς for example να φτιάξεις μια τάρτα σταφύλι!

Και γιατί να μην φτιάξεις άλλωστε! Σεπτέμβρης είναι, τα αμπέλια έχουν βαρύνει, και η φάση είναι μονόδρομος. Θες δεν θες, βρίσκονται παντού. Ε, αγόρασε μερικά, πάρε και αμύγδαλα και έλα να δεις τι θα φτιάξουμε!

Με μαγικό τρόπο, αυτή λοιπόν η τάρτα είναι στ´αλήθεια αθώα. Δεν έχει τίποτα να δηλώσει! Εκτός από φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρια βεβαίως. Πιο αγνή δεν γίνεται! Ειδικά με αυτά τα σταφύλια Ακράτας με κουκούτσια, και την πλήρη απουσία γλυκαντικού πέραν των φρούτων και φυσικά την ωμοφαγική της υπόσταση, θα δώσει έμπνευση και σε όποιον την δοκιμάσει!

Η βάση λοιπόν αυτή είναι μια βασική συνταγή που πρέπει να κρατήσετε. Ταιριάζει για κάθε συνταγή τάρτας που θέλετε να φτιάξετε ή να μετατρέψετε την ζύμη και σε μορφή raw energy balls ! Μπορείτε να βάλετε κανέλα ή κάρδαμο για να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον! Φυσικά αν θέλετε να είναι πιο crunchy, την ψήνετε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Υλικα για την βαση και την κρέμα

  • 160 γρ αμύγδαλο φιλέ

  • 3/4 κούπας βρώμη νιφάδες

  • 12 χουρμάδες βασιλικούς

  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 1/2 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα μουλιασμένα για 6 ώρες.

  • 1/2 μεγάλο αβοκάντο ώριμο

  • 1 κ.σούπας χαρουπόμελο

  • 1 κούπα σταφύλια ρώγες

  • Χυμό ενός λεμονιού

  • 1/2 κούπα νερό

ΟδηγΙες

  • Βάζουμε το αμύγδαλο φιλέ, την βρώμη, την βανίλια και τους χουρμάδες στον κάδο του μίξερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Αδειάζουμε στην φόρμα τάρτας μας και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας για να δημιουργηθεί μια λεία και συμπαγή βάση.
  • Στο μπλεντερ βάζουμε τα μουλιασμένα αμύγδαλα, το αβοκάντο, το χαρουπόμελο, το χυμό λεμόνι, και τα σταφύλια. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε το νερό σταδιακά ελέγχοντας την σύσταση, μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί να μην χρειαστεί όλη η ποσότητα.
  • Βάζουμε πάνω από την βάση μας και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στολίζουμε με σταφύλια και άλλα φρούτα επιλογής μας.


 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*