Ευλογημένος μύκητας, το μανιτάρι είναι ο βασιλιάς της χορτοφαγικής διατροφής. Τρώγονται ωμά, μαριναρισμένα, ψητά, σε σούπα, και φυσικά σε πίτα!
Στην συνταγή μου, το μυστικό όλο έγκειται στα αποξηραμένα μανιτάρια του δάσους. Τα οποία όπως και στην μανιταρόσουπά μου προσδίδουν μια γήινη γεμάτη γεύση ποικιλίας μανιταριών και μαζί με το θυμάρι και την κρέμα σόγιας, ολοκληρώνεται η μαγεία!
Υλικα
1 κιλό μανιτάρια καφέ
1 σακούλι αποξηραμένα μανιτάρια του δάσους
2 πιπεριές χρωματιστές
1/2 κούπα ροζέ κρασί
200 ml κρέμα σόγιας
3 κ.σούπας διατροφική μαγιά
1 κ.γλυκού λάδι τρούφας
Αλάτι,πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι και σχοινόπρασο
2 Φύλλα χωριάτικα τύπου κουρού
ΟδηγΙες
- Σε μπολάκι βυθίζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο ροζέ κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Σε τηγάνι ή wok τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, το σκόρδο λιωμένο και αλατοπιπερώνουμε.
- Όταν μαραθούν τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί μαζί με τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχουν απορροφήσει σχεδόν όλο το κρασί πλέον. Αφήνουμε για 5 λεπτά να μαγειρευτούν.
- Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα σόγιας, το τρουφέλαιο, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα και την διατροφική μαγιά. Ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε το ταψί της πίτας μας και βάζουμε το ένα χωριάτικο φύλλο τύπου κουρού. Βάζουμε την γέμιση. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο από πάνω και ενώνουμε στις άκρες τα 2 φύλλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.