Αυτή τη μακαρονάδα την είχα βάλει στο μάτι καιρό! Για να βιγκανιστεί χρειάζεται μόνο ένα vegan τυρί και διατροφική μαγιά!
Cacio σημαίνει τυρί στα ιταλικά και pepe φυσικά σημαίνει πιπέρι. Οι μακαρονάδες στην Ιταλία είναι πιο μίνιμαλ από τις δικές μας, λίγα υλικά και πολλή γεύση! Μας εκπλήσσει εμάς τους Έλληνες που είμαστε πιο πληθωρικοί σε όλα μας και στην μαγειρική, αλλά μας εκπλήσσει ευχάριστα!
Το τυρί που προτείνω είναι κίτρινο, το ευλογημένο (όνομα και πράμα!). Τα μακαρόνια που προτείνω είναι οι ταλιατέλες σκορδοπίπερο Ήλις , από τα εκλεκτά ελληνικά ζυμαρικά Ήλις που θα σας συγκλονίσει η γεύση τους, γιαυτό αξίζει να τα προμηθευτείτε.
Η διατροφική μαγιά είναι ανενεργή μαγιά που έχει τυρένια γεύση, σαν τα τυρογαριδάκια, και χρησιμοποιείται από τους βίγκαν κυρίως για να προσδώσει ακόμη πιο τυρένια ένταση σε σάλτσες και συνταγές γενικά. Υπάρχει σε όλα τα βιολογικά καταστήματα. Αν δεν βρείτε, μπορείτε να μην την βάλετε φυσικά, δεν είναι απαραίτητη.
Τα κολοκυθάκια τα πρόσθεσα εγώ, γιατί μου έλειπε ένα λαχανικό βρε παιδί μου!
Cacio e Pepe
4
μερίδες20
λεπτάΥλικά
500 γρ ταλιατέλες σκορδοπίπερο Ήλις
100 γρ τυρί vegan ευλογημένο
1 κ. γ. φρεσκοτριμμένομίγμα πιπεριών
1 κούπα νερό από τα μακαρόνια
3 κ. σούπας διατροφική μαγιά
1 κούπα φέτες κολοκυθάκια στρογγυλές
Οδηγίες
Βράζουμε τα μακαρόνια όσα λεπτά λέει η συσκευασία και κρατάμε 1 κούπα από το νερό.
σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το πιπέρι και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Τα γυρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
προσθέτουμε τα μακαρόνια, το τριμμένο τυρί, το νερό και την διατροφική μαγιά. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με έξτρα φρεσκοτριμμένοπιπέρι. Έτοιμα!