Λευτεριά στα ζαχαρούχα που εβράζονταν επί ώρες και ώρες, στα βούτυρα και στις ζάχαρες!.¨Ήρθε το πιο pure version του banoffee και προσγειώθηκε στις οθόνες σας! Δείτε πόσο εύκολα και με πόσα λίγα υλικά, φτιάχνεται αυτή ή νοστιμιά.
Γιαουρτοκαραμέλα αγάπη μου!
Θα αγαπήσετε αυτή τη καραμέλα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές παρασκευές, εύκολα με 3 μόλις υλικά και σε 5 μόλις λεπτά!
Banoffee με καραμέλα γιαουρτιού
8
servings15
λεπτά1 ώρα
Υλικά
250 γρ μπισκότα digestive
3 κ. σούπας φυτικό βούτυρο
2 κονσέρβες κρέμα καρύδας 800 γρ παγωμένες στο ψυγείο για 1 ώρα
Γιαούρτι καρύδας 200 γρ
Μέλι καστανιάς ή επιλογής σας, 100 γρ
κορν φλάουρ 2 κ. σούπας
εκχύλισμα βανίλιας 1 κ. γ. , κανέλα 1/3 κ. γ.
2-3 μπανάνες, φρούτα επιλογής σας
Οδηγίες
Χτυπάμε τα μπισκότα σε μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε σε ένα ταψάκι 20 εκ. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180 C.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γιαούρτι με το μέλι, την κανέλα και την βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 ακόμη λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά. Γεμίζουμε την τάρτα μας με την "καραμέλα".
Προσθέτουμε τις μπανάνες σε φέτες.
Σε μπολ χτυπάμε το στέρεο μέρος της κρέμας καρύδας μέχρι να γίνει σαντιγί, για 2-3 λεπτά. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μέλι ή άχνη.
Απλώνουμε πάνω από την καραμέλα την σαντιγί και στολίζουμε με κομμένα φρούτα και λίγο τριμμένο μπισκότο. Απολαμβάνουμε!