Η μελιτζάνα είναι το πιο καταπληκτικό λαχανικό θεωρώ. Μελώνει, καραμελώνει, ψήνεται γρήγορα, μεταμορφώνεται σε ότι μπορείς να φανταστείς! Αυτά τα ρολάκια είναι τόσο νόστιμα και συνάμα θρεπτικά που θα σας τρελάνουν! Δοκιμάστε τα και θα με ευχαριστείτε.
Ρολάκια Μελιτζάνας με πέστο μελιτζάνας
4
25
minutesΥλικά
2 μελιτζάνες σε φέτες
φυτικό τυρί
λίγο φυτικό γάλα, φρυγανιά τρίμμα
Πέστο Μελιτζάνας:
1 μελιτζάνα σε κύβους
1 χούφτα βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
1, 5 κ. σούπας ταχίνι ολικής
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.
Σάλτσα ντομάτας: 2 ντομάτες, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, 6 φύλλα βασιλικού, μισό κ. γ. ρίγανη.
Οδηγίες
Τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας στον κάδο του airfryer, ή σε φούρνο ή σε γκριλιέρα και ψεκάζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε τους κύβους μελιτζάνας με τις ντομάτες στο airfryer ή στον φούρνο για 15 λεπτά.
Βάζουμε τα υλικά του πέστο σε μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Απλώνουμε το πέστο μελιτζάνας πάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τοποθετούμε ένα κομμάτι φυτικό τυρί. Τυλίγουμε σε ρολάκια.
Βρέχουμε την επιφάνεια τους με γάλα και τα περνάμε από την φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν καλά.Ψήνουμε για 10 λεπτά σε airfryer ή στο γκριλ.
Φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας στο μούλτι.