Τα Χριστούγεννα σε μια σούπα!
Ήξερα ότι μου αρέσουν τα κάστανα, όμως αυτή η σούπα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου! Η κρέμα κάσιους προσθέτει στην nutty γεύση του κάστανου με μοναδικό τρόπο. Μια πολύ πολύ πολύ , Μα πολύ, καλή ιδέα!
Φτιάξτε την για τους φίλους και την οικογένεια σας κσι θα σας ευγνωμονούν.
Υλικά
300 γρ βρασμένα κάστανα
350 γρ πατάτες
3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
1 μέτριο καρότο
1/2 κούπα κάσιους
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2 κουτάλια βούτυρο καρύδας ή φυτικό
3 κουταλιές αλεύρι ολικής
2 σκελίδες σκόρδο
μισό πράσο
μισή χούφτα φρέσκο θυμάρι
1/2 κγ κανέλα
2 λίτρα νερό
1 κύβος λαχανικών
αλάτι & πιπέρι
μανιτάρια για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
Αφήνούμερα τα κάσιους να μουλιάσουν σε νερό ολοβραδίς ή για 5 ώρες τουλάχιστον.
Σωτάρουμε στο βούτυρο καρύδας τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, βάζουμε 1 κουτάλια ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο λιωμένο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό μέχρι να αναμιχθεί καλά.
Ρίχνουμε τα βρασμένα κάστανα, τον ζωμό λαχανικών, τις πατάτες, το καρότο, τα μπαχαρικά και το υπόλοιπο λάδι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να γίνουν οι πατάτες.
Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα κάσιους στραγγισμένα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σούπα και με ραβδομπλέντερ αναμιγνύουμε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σούπα. Έτοιμη!
Για τα μανιτάρια: Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε τηγάνι χωρίς λάδι να αφυγρανθούν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και στυμμένο λεμόνι.
Γαρνίρουμε την σούπα με κομμάτια μανιταριού και φρεσκοκομμένο θυμάρι.