Καλαμποκοψωμάκια με ελληνικές νότες!
Η πεθερά μου φτιάχνει την καλύτερη πίτα πλαστός που υπάρχει! Μου έστειλε χωριάτικο αλεύρι καλαμποκιού ντόπιο Καρδιτσιώτικο, η λεγόμενη μπομπότα και ήθελα να δοκιμάσω αυτήν την συνταγή που ζουζούνιζε μέσα στο μυαλό μου καιρό. Και να!
Θέλεις λοιπόν ένα σούπερ σνακ, να σε κρατάει ικανοποιημένο, χορτάτο, αλλά να είναι και σούπερ θρεπτικό, και πεντανόστιμο.
Ε, σέ ‘χω καλυμμένο.
Ψωμάκια χωρίς γλουτένη με κάπαρη, ελιές, καρότο, κρεμμύδι, ρίγανη, ρεβυθάλευρο, λιναρόσπορο και αμύγδαλο. Για να γίνουν ακόμη πιο υψηλής διατροφικής αξίας.
Αυτό το σούπερ σνακ έχει ήδη γίνει το αγαπημένο μου! Δείτε τα υλικά και θα καταλάβετε. Συνοδεύει εξαίσια τραπεζώματα σε γιορτές, για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Ορίστε η συνταγή!
Υλικά
Για 11-12 ψωμάκια
Στερεά
1 1/2 κούπες αλεύρι καλαμποκιού
1/2 κούπα ρεβυθάλευρο
1/3 κούπας αμύγδαλο φιλέ
1,5 κ. σούπας λιναρόσπορος κοπανιστός
1 κ. γ. Bakin powder
1 καρότο τριμμένο
10 ελιές ψιλοκομμένες
1 κ. σούπας καρποί κάπαρης ψιλοκομμένοι
1/2 μικρό χλωρό κρεμμυδάκι
1/2 κ .γ. ρίγανη
1/2 κ. γ. αλάτι
Υγρά
1/3 κούπας φυτικό γάλα
2/3 κούπας νερό
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Σε μπολάκι ανακατεύουμε τα στερεά υλικά εκτός από το καρότο, την κάππαρη και τις ελιές και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα υγρά και αναμιγνύουμε. Προσθέτουμε στην ζύμη τα λαχανικά ψιλοκομμένα και πλάθουμε για να γίνει μια ζύμη.
Πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια, τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στον αέρα για 25- 30 λεπτά περίπου.
Υπόσχομαι ότι θα σας τρελάνουν!