Τρία ατομικά πιτάκια χωρίς γλουτένη.

Πίτα καλαμποκιού με γιαούρτι
Πίτα καλαμποκιού με chia seeds
Πιτάκι σπόρων με ω3 λιπαρά

Καταρχάς είναι ατομικά γιατί είναι very mindful , very demure για το περιβάλλον. Δεν πετάς φαγητό που ισως θα αλλάξεις γνωμη και δεν θα θες να το φας και αύριο, αλλά κυρίως, τους βαρέθηκες όλους και μαγειρεύεις θρεπτικά για πάρτι σου!

Ούτε σε νοιάζει πια, τόση ατομικότητα. Αλλά με περιβαλλοντολογικό κίνητρο!

Κι αν σε ρωτήσουν γιατί έφτιαξες μόνο ένα, ρίξτε σε μένα, πες για μια μερίδα ήταν η συνταγή. 

Τρία ατομικά πιτάκια χωρίς γλουτένη.

Μερίδες

1

Υλικά

  • 1. Πίτα καλαμποκιού με chia seeds
  • 3 κ. σούπας αλεύρι καλαμποκιού, 2 κ. σούπας άμυλο πατάτας, 1 κ. γ. ελαιόλαδο, 1 κ. γ. chia seeds., λίγο αλάτι, νερό όσο πάρει για να γίνει ζύμη.

  • 2. Πίτα καλαμποκιού με γιαούρτι
  • 3 κ. σούπας αλεύρι καλαμποκιού, 1,5 κ. σούπας γιαούρτι, 1 κ. γ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι

  • 3. Πιτάκι σπόρων με ω3 λιπαρά
  • 50 γρ γιαούρτι φυτικό, 1,5 κ. σούπας λιναρόσπορος κοπανισμένο, 2 κ. σούπας ρυζάλευρο ή βρώμη αλεσμένη, 1 κ. σούπας σπόροι κάνναβης, 1 κ. σούπας ηλιόσποροι, 1 κ. γ. chia seeds, λίγο αλάτι, νερό 3 κ. σούπας. 

Οδηγίες

  • Ενώνουμε όλα τα υλικά σε μπολ. Τα πρώτα 2 τα ανοίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε στρογγυλά πιτάκια και το τρίτο το βάζουμε σε μικρή στρογγυλή φόρμα.

  • Τα 2 πρώτα πιτάκια ψήνονται σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ενώ το τρίτο σε φούρνο μικροκυμάτων ή airfryer για 5 λεπτά.

     

    Leave a Comment

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *