
Αν έχεις επισκεφθεί την Ρόδο, ξέρεις ότι σερβίρεται σε κάθε παραδοσιακή ταβέρνα αυτός ο κεφτές που μοιάζει με φαλάφελ χωρίς τον κόλιανδρο και το ταχίνι, είναι ουσιαστικά ρεβυθοκεφτές με φρέσκια ντομάτα.

Είναι πεντανόστιμος μεζές για ουζάκι!
Σερβίρεται όλο τον χρόνο, και είναι σοφά θρεπτικός όπως κάθε παραδοσιακή συνταγή. Εγώ λοιπόν που δεν αφήνω τίποτα στην ησυχία του, αποφάσισα να τον εμπλουτίσω με θαλασσινή χάρη, με έξτρα πρωτεΐνη από γαρίδες και να δημιουργήσω ένα γευστικό θαύμα! Δεν υπάρχει χώρος για μετριοπάθεια εδώ, μιλάμε για φανταστικό αποτέλεσμα που θα το διαπιστώσετε μόνο αν δοκιμάσετε την συνταγή!

Πιταρούδια με γαρίδες
16
πιταρούδια10
λεπτάΥλικά
300 γρ ρεβύθια βρασμένα, να κρατάνε λίγο
200 γρ γαρίδες
100 γρ ντοματίνια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο , 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
4 κ. σούπας φρυγανιά ή panko
3 κ. σούπας αλεύρι
μία χούφτα άνηθο
1 χούφτα δυόσμο
2/3 κ. γ. πάπρικα, μισό κ. γ. κάρυ, αλάτι, πιπέρι. προαιρετικά σκόρδο σε σκόνη.
Οδηγίες
Βάζουμε τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και τα μυρωδικά στο μούλτι.
Σε μούλτι κάνουμε κιμά τις γαρίδες μόνες τους. Μετά λιώνουμε τα ρεβύθια για λίγο , να γίνουν κομματάκια, όχι πουρές.
Σε μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσει λίγο το μίγμα μας.
Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα πατικώνουμε να γίνουν λίγο πλατιά, τα περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σεμαντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε μεριά.

Έκανα την συνταγή σας..είναι φανταστικά..από τις ωραιότερες συνταγές που έχω δοκιμάσει. Προσθεσα μόνο λίγη φέτα μαλακή και πηγαινε τέλεια. Να σας ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να γίνονται στον φούρνο ή στο air fryer?
Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη! Χαίρομαι πολύ 🙂 Ναι φυσικά γίνονται, αν τα ρολάρετε σε αλεύρι και τα ψεκάσετε με λίγο ελαιόλαδο, αλλά σίγουρα στο τηγάνι αποκτούν περισσότερη γεύση.