Φαλάφελ φάβας

Από πού να αρχίσω να περιγράφω την θρέψη της φάβας; Είναι πέραν από πεντανόστιμη, ένα όσπριο περιωπής, με πάρα μα πάρα πολύ κάλιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδίως φυλλικό οξύ, ιδανική λοιπόν για εγκύους, άτομα με στίγμα μεσογειακής αναιμίας, αυτοανοσία και φυσικά για όλους.

Αυτή η συνταγή την κάνει ακόμη πιο λαχταριστή, καθώς συνδιάζει το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά που της ταιριάζουν και σχηματισμένη σε μπαλάκι, γίνεται μια μπουκιά όνειρο!

Βάλτε τα σε πίτα με πως ταχίνι και σαλάτα, με ρύζι, με κριθαράκι, σκέτα με σαλάτα, όπως και να τα φάτε θα σας γοητεύσουν!

Όσπριο μοναδικό που χαρακτηρίζει την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, έρχεται στο σήμερα με μορφή φαλάφελ!

Φαλάφελ φάβας

υλικά

  • 1 κούπα φάβα βρασμένη 

  • 1 κούπα γλυκοπατάτα βρασμένη

  • 1 καρότο μέτριο βρασμένο

  • 1 κρεμμύδι μέτριο

  • 1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο

  • 1 κ.γ. κύμινο
    1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    Λευκό πιπέρι 
    φρέσκο τζίντζερ μέγεθος καρυδιού ή σκόνη 1/2 κ.γλυκού

οδηγίες

  • Στον επεξεργαστή τροφίμων χτυπάμε όλα τα υλικά του φαλάφελ. 

  • Σχηματίζουμε τα φαλάφελ τα περνάμε από αλεύρι και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές, ή ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στο γκριλ. 

  • Σερβίρουμε με σαλάτα επιλογής μας για σούπερ θρεπτικό γεύμα.

     

    Leave a Comment

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *