Οι σούπες για τα παιδιά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να φάνε πολλά λαχανικά γιαυτό πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε κατάλληλα.
Η ψαρόσουπα αποτελεί ένα πιάτο παραδοσιακό, με σημαντική θρέψη και κυρίως πεντανόστιμο!
Επέλεξα γλυκοπατάτα, καρότο, κουρκουμά και σελινόριζα για να εμπλουτίσω την σούπα με βιταμίνη Α και C και φυτικές ίνες. Η σελινόριζα αποτελεί υψηλή πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών , ενώ ταυτόχρονα η υφή της είναι ιδανική για σούπα καθώς γίνεται κρεμώδης. Τα ζουζούνια μας χρειάζονται πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες για την υγεία του ανοσοποιητικού και γαστρεντερικού τους συστήματος. Καθώς πρόσφατες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την πεποίθηση ότι η υγεία του εντέρου μας αποτελεί πυλώνα για την πρόληψη των περισσότερων μεταβολικών νοσημάτων στον άνθρωπο, ως γονείς πρέπει να ενισχύσουμε την διατροφή τους όσο μπορούμε επιλέγοντας έξυπνες τροφές με υψηλή διατροφική αξία.
Ο κουρκουμάς αποτελεί μία από τις υψηλότερες πηγές αντιοξειδωτικών στην φύση, και ταιριάζει υπέροχα σε σούπες. Τα οφέλη του είναι πολλαπλά για την υγεία, γιαυτό και έχει εξέχουσα θέση στην προληπτική διατροφή της υγείας.
Το κοκκινόψαρο είναι μία πολύ καλή επιλογή ψαριού για σούπα, καθώς περιέχει πολλή πρωτεΐνη, Β12 και φώσφωρο, συστατικά που προσδίδουν πνευματική διαύγεια και βοηθούν στην ανάπτυξη των νευροαισθητηριακών συνάψεων του εγκεφάλου.
Ειδικά με το κοκκινόψαρο Καλλιμάνης που είναι απεντερωμένο και απολεπισμένο σε μερίδες, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε τα κόκκαλα και είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Καταψύχεται στο πλοίο τη στιγμή που αλιεύεται , διατηρώντας έτσι αναλλοίωτη τη φυσική του φρεσκάδα, τη γεύση του κι όλα τα θρεπτικά του συστατικά.
Και τέλος, ένα από τα πιο βασικά προτερήματα είναι ότι οι σούπες είναι πανεύκολες στην προετοιμασία!
Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο Καλλιμάνης
Υλικά
1 συσκευασία Κοκκινόψαρο Καλλιμάνης
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
2 μέτρια κολοκυθάκια
200 γρ σελινόριζα
2 μέτρια καρότα
Αλάτι 2 κ. γ. , λίγο πιπέρι,
κουρκουμά μισό κ. γ., μοσχοκάρυδο μισό κ. γ.
5 κούπες νερό
1/3 κούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Αποψύχουμε το κοκκινόψαρο Καλλιμάνης στο ψυγείο ακολουθώντας τις οδηγίες στην συσκευασία.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια.
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
Αφαιρούμε το ψάρι και λίγα κυβάκια λαχανικών για το γαρνίρισμα. Με το μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε την σούπα και προσθέτουμε το ψάρι που έχουμε ξεψαχνίσει.
Σερβίρουμε με τα κυβάκια λαχανικών και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.