Θες μηλόπιτα με λίγο κέικ μπανάνα αλλά σου μύρισε και carrot cake? Δεν ξέρεις τι θες? Εγω είμαι εδω! Τρία σε ένα, για τους αναποφάσιστους, για τους τσαχπίνιδες, τους foodies σαν εμένα , και last but not least,
Για τα απανταχού ζουζούνια που έκλεισαν τον 6ο μήνα ζωής, και μπορούν να το φάνε, όχι μόνο επειδή
1. Δεν περιέχει ζάχαρη, και έχει ως μόνο γλυκαντικό τους χουρμάδες
2. Περιέχει απίθανη θρέψη με 3 φρούτα και ένα λαχανικό, βρώμη, αλεύρι ολικής, λιναρόσπορο και καρύδια, τα οποία σε παιδιά κάτω των 7 ετών πρέπει να τα κάνετε τρίμμα στο μούλτι. Πάνω των 7 ετών καταναλώνονται ολόκληρα.
3. Είναι πεντανόστιμο!
- Ιδανικό για BLW και βρέφη από 6 μηνών
- Ιδανικό για άτομα που αποφεύγουν την επεξεργασμένη ζάχαρη
- Χαμηλό σε γλουτένη
- Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και ω3 λιπαρά από το ελαιόλαδο, τον λιναρόσπορο και τα καρύδια
- Πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία από τα φρούτα και το καρότο.
ABC cake
30
minutes45
λεπτά στον αέραΥλικά
1 μήλο σε κυβάκια,
2 μπανάνες γινωμένες,
καρότο τριμμένο 1 κούπα 130 γρ
1,5 κούπα αλεύρι ολικής 225 γρ, 1 κούπα βρώμης 100 γρ
χουρμάδες βασιλικοί 1 κούπα 170 γρ
ελαιόλαδο 120 γρ
200 ml γάλα φυτικό
κανέλα 1 κ. σούπας, γαρύφαλλο 1/3 κ. γ. , τζίντζερ σκόνη μισό κ. .γ
baking powder 1,5 κ. γ. , σόδα 1 κ. γ.
λιναρόσπορος κοπανιστός 1 κ. σούπας
καρύδια 1 κούπα - 100 γρ τρίμμα έως 7 ετών, ή ολόκληρα από 7 ετών και πάνω.
Οδηγίες
Σε βαθύ μπολ ενώνουμε το αλεύρι με την βρόμη, το μπέϊκιν και την σόδα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον λιναρόσπορο.
Βάζουμε τους βασιλικούς χουρμάδες στο μούλτι και χτυπάμε καλά να γίνουν πάστα.
Πατάμε τις μπανάνες με πιρούνι να λιώσουν καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το καρότο, το μήλο σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την πάστα χουρμάδων, τα καρύδια την βρώμη, το αλεύρι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε φόρμα για κέικ επιλογής μας. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στον αέρα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με μέλι; Αν ναι, πόσο μέλι;
Ευχαριστω 🙂
Φυσικά! περίπου μισή κούπα πιστεύω είναι αρκετό.
Δεν έχω αέρα στην κουζίνα μου στις αντιστάσεις πόση ώρα το βάζω και σε ποια σχάρα του φούρνου?
θα το βάλετε στην δεύτερη από κάτω ίδια ώρα και θα το κοιτάξετε 10 λεπτά πριν το τέλος να τσεκάρετε αν έγινε, διότι έχει σημασία και η ένταση του κάθε φούρνου.
Με τον λιναροσπορο τι πρέπει να κάνουμε?
Τον προσθέτουμε όπως αναφέρω στο πρώτο βήμα στα άλευρα. Εύχομαι να το δοκιμάσετε!