Μελιτζανοπατάτες με Indian Roti

Μα είμαι σίγουρη ότι πολλοί ψάχνετε γρήγορους τρόπους να φάτε μελιτζάνα. Και αυτός είναι ιδανικός, όχι μόνο γιατί ετοιμάζονται σε 15-20 λεπτά, γιατί είναι πεντανόστιμες!

Γίνονται στο γκριλ του φούρνου αλλά και σε Airfryer εννοείται. Βάζετε ότι μπαχαρικά θέλετε!

Μελιτζανοπατάτες

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες

αλάτι, ελαιόλαδο

κύμινο, μοσχοκάρυδο

αλεύρι ολικής 3 κ.σούπας

Οδηγίες

Κόβουμε τις μελιτζάνες σαν πατάτες τηγανιτές μεγαλούτσικες. Βάζουμε σε βαθύ μπολ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 C στο γκριλ του φούρνου.

Indian Roti

Υλικά

Για 10 πίτες

2 κούπες αλεύρι Ζέας ολικής

2 κ.σούπας ταχίνι ολικής

1 κ.γ. αλάτι

Νερό όσο πάρει για να γίνει μια ελαστική ζύμη.

Οδηγίες

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Χωρίζουμε σε 10 μέρη. Ανοίγουμε τα πιτάκια σε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε μεριά. Έτοιμες!

Γεμίζουμε με ότι άλλο θέλουμε. Αν περισσέψουν, αποθηκεύονται σε κλειστό τάπερ με χαρτί κουζίνας στον πάτο.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*