Κριθαρότο θαλασσινών

Γυρνάς σπίτι κατάκοπος και έχεις παιδιά να ταΐσεις. Σε 20 λεπτά προσφέρεις Κριθαρότο με καλαμαράκια από την κατάψυξη ( εννοείται ήταν ήδη κομμένα σε κομμάτια) και δεν κουράστηκες καν! Ιδανική επιλογή για βράδυ, για νηστεία, για Σαρακοστή, για όλους!

Squid orzo


ΥλικΑ για 3 ατομα

  • 500 γρ καλαμαράκια σε κομμάτια

  • μισή κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη

  • 1 κρεμμύδι μικρό

  • 1 κολοκυθάκι

  • 1 κούπα κριθαράκι

  • 2 κούπες νερό

  • 2 φυλλαράκια δάφνης

  • 1 χούφτα μαϊντανός

οδηγιες

  • Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το κολοκυθάκι σε κυβάκια σε λίγο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πιει τα υγρά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Γίνεται εξίσου υπέροχο με γαρίδες ή μύδια ή όλα μαζί! Εύχομαι να το χαρείτε με τους αγαπημένους σας.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*