Στο ακραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας που δεν μπορείς να διαλέξεις τι να φας μεταξύ πίτσας & φακές, έχω την λύση!
Όλοι θα θέλαμε περισσότερη θρέψη στην πίτσα μας. Όλοι θα θέλαμε περισσότερο πίτσα στις φακές μας. Σε μια εποχή που όλα είναι δυνατά, ας μην συμβιβαζόμαστε πια. Οι φακές γίνονται βάση πίτσας & η φαντασία παίρνει σάρκα και οστά! Έβλεπα καιρό την δυνατότητα παρασκευής βάσης πίτσας από φακές και ανυπομονούσα να δοκιμάσω το δικό μου twist στην συνταγή με ακόμη περισσότερη θρέψη. Βγήκε κάτι ανέλπιστο. Τέτοια νοστιμιά δεν την περίμενα! Where have you been all my life!
Πέστο από τα υλικά της χορτόπιτας, δροσιά από τα φρέσκα φύλλα και τα τοματίνια, φυτικό τυρί για έξτρα γεύση και φυσικά αυτή η πεντανόστιμη ζύμη που σας υπόσχομαι ότι θα μπει στο μενού της οικογένειας σας. Naturally gluten free & θρεπτική, Ωωωω μα πόσο θρεπτική;;!;!!!
Θρεπτική Αξία
Ανά μερίδα – 2 κομμάτια
110 % βιταμίνη Α
45 % βιταμίνη C
6 gr πρωτεΐνη
5 γρ φυτικών ινών
7 γρ υδατάνθρακες
0 % λιπαρά
Και όλα αυτά μόνο από την βάση κόκκινης φακής! Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με ότι toppings θέλετε εσείς φυσικά. Το πέστο χορτόπιτας γιατί πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε!
Υλικα<br>Βαση κοκκινης φακης
1 κούπα κόκκινες φακές
1 κούπα νερό
μισό κ.γ. αλάτι, πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 1/2 κούπες σαλάτα λάχανο – καρότο
1 κ.σούπας λιναρόσπορο κοπανιστό σε 3 κ.σούπας νερό.
οδηγιες
- Μουλιάζουμε τις φακές για μισή ώρα. Στραγγίζουμε. Βράζουμε για 5 λεπτά με την 1 κούπα νερό σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε στο μπλεντερ την σαλάτα λάχανο καρότο και χτυπάμε να γίνει μικρά κομματάκια. Αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Ενώνουμε σε μπολάκι τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε 2 λεπτά να μουλιάσει.
- Βάζουμε τις φακές μαζί με το μισό νερό που έμεινε από το βράσιμο σε μπλεντερ, προσθέτουμε το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες μίγμα.
- Προσθέτουμε τις φακές & τον λιναρόσπορο στο λάχανο καρότο & ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το μίγμα σε ρηχό ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. Βγάζουμε από τον φούρνο. Προσθέτουμε υλικά της αρεσκείας μας και ξαναψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Ιδανική για διατροφή χωρίς γλουτένη, για λάτρεις των οσπρίων και για ζουζουνάκια από 6 μηνών !
Πέστο χορτόπιτας
1 1/2 κούπα γέμιση χορτόπιτας ή επιμέρους σπανάκι, κρεμμυδάκι, άνηθο, πράσο, χόρτα επιλογής σας.
3 κ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Σε μπλεντερ χτυπάμε τα υλικά και απλώνουμε πάνω από την πίτσα μας. Προσθέτουμε αν θέλουμε φυτικό τυρί, έξτρα φρέσκα φύλλα και τοματίνια, ρόκα ή μανιτάρια.