Μίλα μου για Σούσι

Δεν ξέρω σε πόσες ζωές έχω γεννηθεί στην Ιαπωνία ή σε πόσες ακόμη θα γεννηθώ και αν τυχαία βρέθηκα στην Ελλάδα σε αυτήν την ζωή, το σούσι όμως βρε παιδί μου, το νοιώθω στο DNA μου να πλανιέται!

Είναι αμοιβαίος ο έρωτας και ανεπανάληπτος.

Χωρίς γαλακτοκομικά από μόνο του, μόνο με ψάρι, θαλασσινά και λαχανικά, το σούσι είναι ένα παραδοσιακά Seagan γεύμα. Μην βλέπετε που εδώ στην Ελλάδα βάζουμε Philadelphia & ότι άλλο μας κατέβει. Στην Ασία η πλειοψηφία έχει από πάππου προς πάππου δυσανεξία στην λακτόζη, γιαυτό δεν περιλαμβάνονται τα γαλακτοκομικά στην κουζίνα τους.

Το σούσι μου αρέσει γιατί είναι μίνιμαλ, γρήγορο, ευφυές θρεπτικά, εύκολο, απλό, classy & gorgeous! Συνδυάζει ουσία με εξωτερική εμφάνιση.

Έφτιαξα λοιπόν σούσι με δύο πανεύκολες συνταγές που θα κάνουν μέχρι και τους πιο δύσκολους να καταλάβουν πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις σπιτικό σούσι. Θα συμφωνήσω πάραυτα ότι το έτοιμο σούσι στην πόρτα σου έχει και αυτό μια χάρη! Αν όμως θέλετε βρε παιδί μου να εντυπωσιάσετε, έτσι να τους δείξετε εσείς το μεγαλείο των μαγειρικών σας δεξιοτεχνιών, και να ευχαριστήσετε φίλους με το παραπάνω, δοκιμάστε το!

Το ασιατικό ρύζι είναι κολλώδες για να μην φεύγει από παντού στο ρολάκι φυκιού που θα φτιάξουμε, γιαυτό να μην βάλετε άλλο ρύζι, εξάλλου το βρίσκετε εύκολα σε μεγάλα σούπερ μαρκετ. Από έξτρα υλικά θα χρειαστείτε μόνο ένα σούσι ματ, αυτό που έχει ξυλάκια στην σειρά για να ρολάρει εύκολα, και μια διαφανή μεμβράνη. Είμαστε έτοιμοι για Ιαπωνία!

California Salmon

Υλικα

  • Φύλλα νόρι

  • Ρύζι για σούσι

  • Ξύδι ρυζιού

  • Καπνιστός σολομός 150 γρ

  • Αγγούρι

  • Αβοκάντο

  • Vegan μαγιονέζα

  • Σουσάμι για το πασπάλισμα

  • Σως σόγιας

  • Προαιρετικά wasabi paste – σε ασιατικά section σούπερ μαρκετ

Οδηγιες

  • Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Ανακατεύουμε στο ρύζι το ξύδι ρυζιού.
  • Κόβουμε σε λωρίδες το αβοκάντο και το αγγούρι. Τοποθετούμε το σούσι ματ πάνω στον πάγκο μας και πάνω του βάζουμε ένα φύλλο nori.
  • Απλώνουμε το ρύζι πάνω στο φύλλο φυκιού. Προς την δική μας άκρη, τοποθετούμε παράλληλα φέτες αγγούρι, αβοκάντο και τον σολομό.
  • Προσέχουμε να μην γεμίσουμε πολύ το σούσι για να ρολάρεται εύκολα. Αρχίζουμε να γυρνάμε το σούσι ματ προς τα μέσα και μόλις κάνουμε την πρώτη στροφή πιέζουμε καλά να κολλήσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε το σούσι ματ να ακουμπήσει πίσω στον πάγκο. Συνεχίζουμε τώρα πάλι να γυρίζουμε το ρολό χωρίς το σούσι ματ μέχρι να κλείσει καλά και πιέζουμε ξανά. Έτοιμο!
  • Κόβουμε το ρόλο πρώτα στην μέση. Μετά κόβουμε κομμάτια προσέχοντας να μην είναι ούτε πολύ μεγάλα ούτε πολύ μικρά.
  • Σερβίρουμε με μπολάκι με την σως σόγιας και ελάχιστο wasabi προαιρετικά ανακατεμένο. Απλώνουμε λίγη μαγιονέζα από πάνω για extra yummyness!

Spicy Shrimp Tempura

Λατρεύω την tempura, δηλαδή το κουρκούτι στην γαρίδα. Ευφυές & πεντανόστιμο! Για αυτή τη συνταγή απλά βάζουμε γαρίδες στην θέση του σολομού. Το κουρκούτι που έφτιαξα για τις γαρίδες είναι με καλαμποκάλευρο και τις έψησα στον φούρνο διότι στο τηγάνι διαλύονται. Γίνεται σε 5 λεπτά! Ανοίγουμε με το μαχαίρι τις γαρίδες για να ισιώσουν λίγο. Δείτε το βίντεο στο instagram στα βιντεάκια μου για περισσότερες λεπτομέρειες.

https://www.instagram.com/tv/CLPfdG_F6HX/?utm_medium=copy_link

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*