Σοκοχαρουπολάτα!

Homemade Carob Chocolate

Σπιτική σοκολάτα με χαρούπι, ταχίνι, όποιο βούτυρο ξηρού καρπού θέλετε και λάδι καρύδας. Τόσο εύκολα φτιάχνουμε σοκολάτα στο σπίτι, μοναδική σε θρέψη με πολλαπλά οφέλη. Το μόνο πρόβλημα είναι πως να αντισταθείς να μην την φας όλη στην καθισιά σου! Πρέπει να φανείτε γενναίοι και εγκρατείς. Αξίζει η προσπάθεια!

Χωρίς λοιπόν αηδίες, χωρίς γάλα, το κυριότερο για όσους δεν τρώνε γαλακτοκομικά όπως εγώ, διότι είναι δύσκολο να βρεις σοκολάτα εμπορίου ελεύθερη γάλακτος έστω σε ίχνη.

Problem solved!

Διατροφική Αξία

Γεμάτη σίδηρο από το χαρούπι και το κακαό, φυτικές ίνες από τον βασιλιά των φυτικών ινών , χαρούπι, και υγιεινά λιπαρά από την καρύδα. Αποτελεί άψογο συνδυασμό Θρεπτικών συστατικών με κολασμένη γεύση, αλλά ο λόγος που την αγαπώ ιδιαιτέρως είναι φυσικά το γεγονός ότι είναι ελεύθερη συντηρητικών, πρόσθετων, και όλων αυτών των άχρηστων συστατικών που φέρουν οι σοκολάτες του εμπορίου.

Γεμάτη πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας από το ταχίνι και το βούτυρο ξηρού καρπού που ουσιαστικά μπορείτε να βάλετε όποιο θέλετε. Αναλόγως των πρόσθετων υλικών που θα προτιμήσετε, βελτιώνεται ακόμη πιο πολύ η προσλαμβάνουσα θρέψη.

Go wild with it!

Προσθέστε, σταφίδες, σπόρους κάνναβης, παπαρουνόσπορο, αποξηραμένα φρούτα, ότι σας κατέβει!

Αντικαταστάσεις

Το λάδι καρύδας δεν αντικαθίσταται σε αυτή τη συνταγή καθώς είναι αυτό που θα σταθεροποιήσει την σοκολάτα μας ενώ παγώνει στο ψυγείο.
Το βούτυρο ξηρού καρπού μπορεί να είναι όποιο θέλετε. Κάσιους, αμυγδαλοβούτυρο και φουντουκοβούτυρο είναι απίθανες επιλογές!

Αντί για χαρούπι σε σκόνη μπορείτε να βάλετε μόνο κακάο γύρω στις 5 -6 κ.σουπας συνολικά. Αλλα το συνιστώ απόλυτα καθώς προσδίδει θρέψη και ανεβάζει την διατροφική αξία της σοκολάτας.

υλικά

  • 3 κ.σούπας ταχίνι ολικής

  • 3 κ.σούπας αμυγδαλοβούτυρο

  • 70 ml έλαιο καρύδας

  • 3 κ.σούπας κακάο

  • 3 κ.σούπας χαρούπι σε σκόνη

  • 3 κ.σούπας μέλι

  • Προαιρετικά :
    Κάσιους, αμύγδαλα, καρύδια σπασμένα
    Αποξηραμένοι χουρμάδες, βερύκοκα, κράνμπερις

οδηγίες

  • Ανακατεύουμε το μέλι, το ταχίνι, το αμυγδαλοβούτυρο και το λάδι καρύδας λιωμένο , για να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το κακάο και το χαρούπι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε ταψί ώστε να έχει πάχος 1 εκατοστό περίπου. (18 x 30 ήταν το δικό μου).
  • Ακουμπάμε πάνω τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει. Απολαμβάνουμε!


 

4 Comments

  1. Χριστός Ανέστη! Λόγω αλλεργίας μπορεί να παραληφθεί το αμυγδαλοβούτυρο ;

     
    • Αληθώς!Φυσικά, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ταχίνι ή με όποιο άλλο βούτυρο θέλετε.

       
  2. Πολύ νόστιμη!!!

     

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*