Μουσακάς λαχανικών με μπεσαμέλ πράσινης φάβας

Τι είναι πράσινο και σε θρέφει εκπληκτικά; Ναι, Greek mousaka at its finest hacks! Λαχανικά, κινόα και φάβα σου δίνουν το 100% των μακροσυστατικών που χρειάζεσαι. Πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες, υγιεινά λιπαρά, ιχνοστοιχεία, it’s all there!!!

Plus, it’s a stunner! Κούκλα ο μουσακάς!

Βάζεις λοιπόν λαχανικά στο γκριλ, βράζεις κινόα και την φάβα και είσαι έτοιμος για λίγη ώρα στον φούρνο. Πολύ εύκολος, με όλη την μαγεία της φύσης σε μια μπουκιά. Όπως μας αρέσει!

Υλικα

  • Γλυκοπατάτες όσες χωρούν στο ταψί

  • Κολοκυθάκια όσα χωρούν στο ταψί

  • Πιπεριές χρωματιστές όσες χωρούν στο ταψί

  • 1 κούπα κινόα

  • Φάβα πράσινη ή κίτρινη 2 κούπες

  • 2 κούπες ζωμός λαχανικών

  • Φυτικό γάλα 1 κούπα

  • 25 γρ φυτικό βούτυρο

  • μισό κ.γ. τριμμένοι σπόροι κόλιανδρο – προαιρετικά

  • αλάτι, πιπέρι

  • Ντομάτες φρέσκιες

Οδηγιες

  • Βράζουμε την κινόα με τον ζωμό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το νερό της. Αφήνουμε σκεπασμένη για 5 λεπτά.
  • Βράζουμε την φάβα με 3 κούπες νερό και το φυτικό γαλά. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, τον κόλιανδρο και το αλάτι. Όταν μαλακώσει πολύ, ανακατεύουμε με σύρμα για να γίνει πουρές.
  • Ψήνουμε τα λαχανικά στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα για 15 λεπτά. Τοποθετούμε στρώσεις λαχανικών στο ταψί.
  • Βάζουμε μια στρώση κινόας.
  • Στρώνουμε την φάβα.
  • Βάζουμε φέτες ντομάτας και βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά να ροδίσουν. Έτοιμο!

Εύχομαι να το χαρείτε με τους αγαπημένους σας!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*