3 Συνταγές με τον Φρεσκούλη!

Με ιδιαίτερη χαρά συνεργάστηκα με τον Φρεσκούλη και τα ποιοτικά προϊόντα του για την δημιουργία μιας σειράς συνταγών για όλη την οικογένεια. Η κεντρική ιδέα είναι φυσικά η θρέψη ενώ η γευστική απόλαυση αποτελεί προϋπόθεση!

Φρέσκα Ανοιξιάτικα ρολάκια!

Η πρώτη συνταγή που σας παρουσιάζω είναι ρολάκια από ασιατικά φύλλα ρυζιού γεμιστά με φρέσκια σαλάτα πολίτικη φρεσκούλης και βαλεριάνα με ένα ελαιόλαδο με εσπεριδοειδή & σερβιρισμένα με μια κρύα μαρμελάδα από χουρμά και πορτοκάλι που θα σας τρελάνει!

Και τα ρολάκια αλλά και η μαρμελάδα είναι ωμοφαγικά 100 % , ιδανικά για ένα γεύμα γεμάτο ενέργεια και απόλυτη θρέψη. Η συνταγή είναι απλή και ιδανική για ζουζούνια που μας το παίζουν δύσκολα στις σαλάτες. Θα ζητούν κιάλλο! Αφήστε τα να φτιάξουν το δικό τους ρολάκι για να νοιώσουν την χαρά της δημιουργίας.

Υλικα για 10 περιπου ρολΑκΙα

  • Φύλλα ρυζιού -σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

  • Σαλάτα Βαλεριάνα Φρεσκούλης μισό περιεχόμενο συσκευασίας

  • Σαλάτα Πολίτικη Φρεσκούλης μισό περιεχόμενο συσκευασίας

  • Ντοματίνια κομμένα στην μέση

  • σουσάμι σπόροι 2 κ.σούπας.

  • Για το ελαιόλαδο εσπεριδοειδών :
    4 κ.σουπας ελαιόλαδο
    χυμό μισού πορτοκαλιού
    χυμό μισού λεμονιού
    αλάτι

  • Για την Κρύα Μαρμελάδα:
    1 κ σούπας φυστικοβούτυρο 
    3 χουρμαδες 
    Μισό πορτοκαλι 
    Χυμό μισού πορτοκαλιού 
    3-4 κ.σούπας νερό 
    1 κ.σουπας ελαιόλαδο 

Fresh Spring Rolls

Μπορούμε να προσθέσουμε ότι τραβάει η ψυχή μας στα ανοιξιάτικα ρολάκια! Γαρίδες, αγγούρι, σολομό, σπανάκι, ότι θέλετε. Θα βγουν εξίσου δροσερά και απολαυστικά.

Η Πολίτικη σαλάτα είναι πολύχρωμη με ποικιλία λαχανικών, κόκκινη γλυκιά πιπεριά, crunchy λάχανο και καρότο.

Η Βαλεριάνα αποτελεί ένα θρεπτικότατο χορταράκι με ευχάριστη γεύση και τρυφερά φυλλαράκια, ιδανικά για ζουζουνάκια από την αρχή της διατροφής τους!

Βαλεριάνα Φρεσκούλης.

Οδηγιες

  • Σε δυο χωριστά μπολ βάζουμε τις σαλάτες φρεσκούλης πολίτικη & βαλεριάνα. Στην πολίτικη προσθέτουμε το σουσάμι.
  • Σε μπολάκι βαθύ ετοιμάζουμε το ελαιόλαδο εσπεριδοειδών. Με σύρμα χτυπάμε καλά να ενωθεί το μίγμα. Ρίχνουμε και στις 2 σαλάτες από μισό. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μπολ βαθύ με νερό ζεστό – όχι καυτό, περνάμε το φύλλο ρυζιού με κυκλικές κινήσεις να βραχεί παντού. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μαλακώσει και απλώνουμε σε μια επιφάνεια.
  • Προσθέτουμε στο κάτω μέρος του φύλλου οριζόντια μια από τις 2 σαλάτες και γυρνάμε το φύλλο από πάνω. Προσθέτουμε την δεύτερη σαλάτα και 2-3 ντοματίνια.
  • Τώρα θα κλείσουμε τις 2 άκρες, διπλώνοντας προς το κέντρο. Βρέχουμε με τα δάχτυλα την περιφέρεια που απομένει και τυλίγουμε το ρολό. Εδώ πρόσθεσα μαρούλι και γαρίδες.
  • Για την Κρύα Μαρμελάδα: Απλά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλεντερ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Αδειάζουμε σε ρηχό μπολάκι και σερβίρουμε!

Τα Ρολάκια τρώγονται απευθείας γιατί αν παραμείνουν κάποιες ώρες στεγνώνουν και σκληραίνει το φύλλο ρυζιού.

Εύχομαι να τα χαρείτε με ανθρώπους που αγαπάτε!

Τρυφερά φύλλα βαλεριάνας & σπανάκι baby Φρεσκούλης με φρέσκο ανανά Φρεσκούλης, ντρεσινγκ πορτοκάλι-ανανά & σπιτικά πολύσπορα κρουτόν

Τα παιδιά μας αγαπούν τα φρούτα γιατί έχουν δροσιά & γλύκα. Αν τα προσθέσουμε στην σαλάτα τους θα ενθουσιαστούν! Τα πολύσπορα κρουτόν προσθέτουν θρέψη με τα πολύτιμα σποράκια και το σιτάρι ολικής άλεσης. Μια πρόταση εύκολη, γρήγορη, ουσιαστική, γευστική, που σίγουρα θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον!

Άλλωστε τα ζουζούνια, έχουν πάντα άποψη. Και ως «πελάτες» της κουζίνας μας, έχουν πάντα δίκιο! Δεν θέλουν σαλάτα με κρεμμύδι, με κείνο, με τ´άλλο, γιαυτό ας τους αφιερώσουμε μια σαλάτα που θα τους κερδίσει. Το ντρεσινγκ θα γεμίσει πολύτιμες βιταμίνες και φυτικές ινες την σαλάτα τους αλλά κυρίως θα προσφέρει ένα λόγο να την δοκιμάσουν. Προσωπικά, τα δικά μου ζουζούνια την λατρεύουν!

Το σπανάκι baby και η βαλεριάνα είναι ιδανικές πράσινες επιλογές ακόμα και για τα πιο μικρά ζουζούνια μας καθώς δεν χρειάζονται κόψιμο, είναι μαλακά και μπορούν να τα φάνε και με τα χεράκια τους.

Υλικά

Μισό πακέτο βαλεριάνα Φρεσκούλης

Μισό πακέτο σπανάκι baby Φρεσκούλης

1 συσκευασία φρέσκος ανανάς Φρεσκούλης

Για τα κρουτόν

2 φέτες ψωμί ολικής

1 κ.σούπας ηλιόσποροι

1 κ.σούπας κολοκυθόσποροι

2 κ.σούπας ελαιόλαδο

Για το ντρεσινγκ ανανά-πορτοκάλι

3 κ.σούπας ελαιόλαδο

χυμό μισού πορτοκαλιού

1 φέτα ανανά

λίγο αλάτι 

Οδηγίες

Πλένουμε την βαλεριάνα και το baby σπανάκι με τρεχούμενο νερό, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε μπολ. Κρατάμε μια φέτα ανανά για το ντρεσινγκ και κόβουμε σε κύβους τον υπόλοιπο ανανά. Τον προσθέτουμε στην σαλάτα.

Σε μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τα σποράκια. Απλώνουμε το μίγμα πάνω στις φέτες ψωμί κσι ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε σε κύβους.

Σε μούλτι βάζουμε τα υλικά του ντρεσινγκ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρεσινγκ και ρίχνουμε τα κρουτόν. Έτοιμη!

3. Σαλάτα Παραδοσιακή φρεσκούλης με φουντούκια, κασιους, ελιές και σως αβοκαντομουστάρδας.

Υπάρχουν κάποιοι συνδιασμοί σαλάτας παραδοσιακοί και αγαπημένοι στην ελληνική κουζίνα. Όπως το μαρούλι, κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο. Η μητέρα μου θυμάμαι θύμωνε όταν «πείραζα» την σαλάτα και έβαζα ότι ήθελα! Χα! Που να ήξερε την εξέλιξη μου! Ικανοποιώντας λοιπόν την παράδοση διατηρώντας αυτήν την γευστική βάση, και προσθέτοντας ξηρούς καρπούς, σποράκια και υγιεινά απαραίτητα λιπαρά θα φτιάξουμε ένα πλήρες θρεπτικά γεύμα. Hacked traditional salad: check!

Το αβοκάντο αποτελεί πολύ καλή πηγή καλίου & φυτικών ινών ενώ οι ξηροί καρποί προσθέτουν πρωτεΐνη, πολυακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες και πολύτιμα ιχνοστοιχεία. Η μουστάρδα αποτελεί σημαντικό αντιφλεγμονώδες τρόφιμο ειδικά σε πρωτογενή μορφή σπόρων. Τα θελουμε όλα λοιπόν ! Πάμε να τα βάλουμε στην σαλάτα μας.

Υλικά

1 πακέτο Σαλάτα παραδοσιακή Φρεσκούλης

1 αβοκάντο

πιπεριά πράσινη

αγγούρι

10 ελιές

1 χουφτα φουντούκια

1 χούφτα κάσιους ή αμύγδαλα

Σως αβοκαντομουστάρδας: Μισό αβοκάντο, 1 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους, χυμό μισού λεμονιού ή lime, 1 κ.σούπας μηλόξυδο, 2 κ.σούπας ελαιόλαδο, 1 κ.σούπας ηλιόσποροι, 6 ελιές, αλάτι, πιπέρι.

Οδηγίες

Αδειάζουμε την παραδοσιακή σαλάτα Φρεσκούλης σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στην σαλάτα. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς. Σε μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά της σως. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Περιχύνουμε την σαλάτα μας. Έτοιμη!

Εύχομαι να χαρείτε αυτά τα γεύματα με ανθρώπους που αγαπάτε και να σας εμπνεύσουν στην κουζίνα σας.

 

One Comment

  1. Is there any way I can get this translated? Any suggestions would be appreciated .
    This really looks so incredible

     

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*