Λατρεύω οτιδήποτε πέστο! Το κουκουνάρι δε, με συγκλονίζει. Όχι μόνο λόγω της θρέψης του, αυτό το άρωμα που βγάζει ειδικά όταν τοστάρεται – μετάφραση του «toasted»-είναι oh so yummy!
Τα αρωματικά σε συνδιασμό με τα σποράκια προσφέρουν απίθανο άρωμα! Η διατροφική μαγιά είναι προαιρετική αλλά σπουδαίο συστατικό που προσδίδει τυρένια γεύση σε βίγκαν πιάτα. Δοκιμάστε την!
Έφτιαξα 2 γιατί ένα δεν μου φτάνει!!
Ένα πράσινο με κάλε, ρόκα και αβοκάντο και ένα κόκκινο με παντζάρι. Και τα δύο όμως έχουν secret weapons. Σποράκια!!! Έτσι σε χορταίνουν και επιφέρουν κορεσμό άμεσα. Επίσης! Σποράκια + Δημητριακά = πλήρης πρωτεΐνη. Awesome stuff going on over here.
Προσωπικά έτρωγα 3 μέρες τα πέστο, καθαρά από foodbloggeriko καθήκον να βρω ατέλειες και να αποφασίσω πιο είναι το αγαπημένο μου. Απέτυχα και στα δύο! ?
Σας τα παραθέτω και ελπίζω να τα αγαπήσετε όσο και εγώ.
P.S. Τα μακαρόνια που χρησιμοποίησα είναι με σπανάκι!
Πάμε για το κόκκινο!
Υλικα Για 4 Ατομα
3 μεγάλοι βολβοί παντζάρι βρασμένοι2 κ.σουπας φρέσκο δυόσμο
2 κ.σούπας κουκουνάρι toasted
2 κ.σούπας σουσάμι toasted
8 καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σούπας διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
3 κ.σούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας νερό βρύσης ή νερό από τα μακαρόνια.Πάμε για το πράσινο!
1 κούπα φύλλα κάλε
Μισή κούπα ρόκα( την μετράμε πατώντας την μέσα στην κούπα)
Μισό αβοκάντο ώριμο
1 χούφτα βασιλικός φρέσκος
1 κ.σούπας κουκουνάρι toasted
2 κ.σούπας σουσάμι toasted
8 καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σούπας διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας νερό
ΟδηΓιΕς και για τα δυο
- Σε τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο τοστάρουμε το κουκουνάρι και το σουσάμι για 2 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μπλεντεράκι και χτυπάμε μέχρι την επιθυμητή σύσταση. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
- Σε κάθε μερίδα μακαρόνια προσθέτουμε 2 κ.σούπας πέστο. Απολαμβάνουμε με έξτρα κουκουνάρι και φύλλα βασιλικού ή δυόσμου αντίστοιχα.
- Διατηρείται άψογα στο ψυγείο για 5-7 μέρες με την προσθήκη 1 κ.σούπας ελαιόλαδο στην επιφάνεια.