Η Βασιλόπιτα του Πέτρου.

Η βασιλόπιτα αυτή όπως και ο Πέτρος είναι καταπληκτική! Μεστή, αρωματική, φρουτώδης, κανελογαριφελένια!

Με ολόκληρα πορτοκάλια και μήλο, βρόμη και φαρίνα, ελαιόλαδο, σιρόπι αγαύης και λικέρ, το σπίτι σας θα μυρίσει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μαζί!

Πολύ εύκολη συνταγή, γρήγορη, και πεντανόστιμη, πολύ πεντανόστιμη!

Η επικάλυψη είναι στο χέρι σας. Μπορείτε να βάλετε απλά ζάχαρη άχνη αλλά φανταστείτε και άλλες εκδοχές! Λιωμένη σοκολάτα, καραμέλα, αλλά ακόμη και αυτή την πρόταση που θα σας δώσω εγώ: φουντουκοβούτυρο με μέλι και κρέμα σόγιας και φρουτα του δάσους! Απίθανο…

ΥλικΑ

  • 250 γρ φαρίνα ολικής 

  • 250 γρ βρόμη αλεύρι ή νιφάδες αλεσμένες στο μπλέντερ

  • 1 φακελάκι baking powder 

  • 3 πορτοκάλια ολόκληρα με την φλούδα ακέρωτα

  • 1 μήλο

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο 

  • 1 ποτήρι σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου (ή μέλι αν δεν θα γίνει βίγκαν η βασιλόπιτα)

  • 1 κ.σουπας λικέρ 

  • 2 κ.γ. κανέλα

  • 1 κ.γ. γαρίφαλο

  • 2 βανίλιες

  • Επικάλυψη:
    2 κ.γ. φουντουκοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο
    2 κ.γ. μέλι
    5 κ.σούπας κρέμα σόγιας
    Κατεψυγμένα φρούτα του δάσους.

Οδηγιες

  • Σε μπλεντερ χτυπάμε τα φρούτα σε πουρέ. 
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το λικέρ και τις βανίλιες. 
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την αγαύη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Σε έτερο μπολ ενώνουμε την φαρίνα με την βρόμη & το baking. Ενώνουμε τα 2 μπολ και μεταφέρουμε σε λαδωμένο & αλευρωμένο στρογγυλό ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 περίπου λεπτά. 
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τα υλικά της επικάλυψης ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει μια βράση & να πήξει. (περίπου 2 λεπτά)
  • Περιμένουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την επικάλυψη και τα φρούτα του δάσους.

Καλή μας Πρωτοχρονιά με υγεία και ό,τι καλύτερο για την νέα χρονιά!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*