Ούτε εγώ το φανταζόμουν τόσο τέλειο. Το ομολογώ! Μα πρέπει να το φτιάξεις για να καταλάβεις!
Εγκλωβισμένες από το περσινό Πάσχα στα άδυτα του κινητού μου, οι φωτογραφίες απελευθερώθηκαν και η συνταγή τυπώθηκε επιτέλους σε ποστ!
Φέτος είμαστε όλοι σπίτια μας, χωρίς δυνατότητα να ταξιδέψουμε κοντά στους δικούς μας ανθρώπους αλλά τα τσουρέκια, τσουρέκια! Δεν θέλω απογοητεύσεις και απελπισίες! Ας κρατηθούμε με νύχια και με δόντια από τις παραδόσεις μας, και η γιορτή του Πάσχα θα γίνει λίγο καλύτερη. Σίγουρα βοηθάει.
Υλικα
500 γρ αλεύρι για τσουρέκι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα κρέμα καρύδας
1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας
75 γρ βούτυρο φυτικό
1/2 κ.γ. μαχλέπι
4 κ. σούπας πουρέ μήλου
3 κ. σούπας λιναρόσπορο κοπανιστό σε 9 κ. σούπας νερό. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει σαν ζελέ.
Ξύσμα ενός λεμονιού
Οδηγιες
- Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την κρέμα καρύδας και το μαχλέπι.
- Στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μίγμα βουτύρου, εκτός από το ξύσμα λεμονιού.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε την ζύμη με το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει για 1,5 ώρα.
- Πλάθουμε σε λωρίδες. 8 ή 4 για 4 ή 2 τσουρέκια αντίστοιχα.
- Ανά 2 λωρίδες ζυμώνουμε με την τεχνική δεξί, αριστερά ξεκινώντας με 2 λωρίδες σε σταυρό.
- Συνεχίζουμε μέχρι να κλείσουμε όλες τις άκρες προς τα μέσα στο τελείωμα.
- Μόλις σχηματίσουμε τα τσουρέκια τα τοποθετούμε τα λαδωμένο ταψί. Αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για μισή ώρα. Καλή μας όρεξη!
Τα σερβίρω με μία υπέροχη κρέμα λεμονιού.
Βρείτε την εδώ: http://www.puremomentum.gr/2019/03/21/lemon-pie-with-a-citrus-marmalade⚜%EF%B8%8Fτάρτα-λεμόνι-με-μαρμελάδα-εσ/
Φυσικά τρώγονται και σκέτα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σκεφτείτε!