Αμέ. Φυσικά και ναι. Γάλα από φαγόπυρο! Δύο σε ένα μάλιστα! Με την ζύμη που απομένει από το στράγγισμα του γάλακτος φτιάχνεις στην στιγμή θρεπτικά, πεντανόστιμα κριτσίνια!
Αυτός ο θαυμάσιος σπόρος θάμνου, που αποτελεί ένα ψευδοδημητριακό, μπορεί να γίνει εκτός από μαγειρευτό φαγητό ή νιφάδες στο πρωινό σου, ΚΑΙ το ίδιο το γάλα!
Σαν το γάλα βρώμης ένα πράγμα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μπλέντερ και 5 λεπτά.
Directions
- Σε μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για 3-5 λεπτά.
- Σε γάζα στραγγίσματος πάνω από βαθύ μπολ, ρίχνουμε το γάλα και στραγγίζουμε μέχρι να πέσουν όλα τα υγρά.
- Ρίχνουμε σε γυάλινο μπουκάλι και διατηρούμε στο ψυγείο για 10-15 μέρες.
Μην κάτσεις όμως ακόμη!
Την ζύμη που απέμεινε βρε θα την πετάξεις; Ού τολμήσεις! Θα φτιάξεις κριτσίνια! Δες πως:
Πρωτεϊνικά Κριτσίνια φαγόπυρου
20
servings20
minutes15
minutesΓεμάτα πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, αυτά τα κριτσίνια είναι τόσο μα τόσο θρεπτικά!
Ingredients
200 γρ Ζύμη φαγόπυρου στραγγισμένη μετά την παραγωγή γάλακτος φαγόπυρου
100 γρ αλεύρι φακής ή ρεβυθιού
2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
4 κ.σούπας ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
Directions
- Πλάθουμε όλα τα υλικά σε μπολ μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Σχηματίζουμε κριτσίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15 λεπτά.
Πως μπορεις να τα φτιάξεις χωρίς ψήσιμο …καταστρέφονται στο φούρνο
γειά σας! Τα κριτσίνια δεν γίνονται ωμοφαγικά εκτος αν έχεις αφυγραντήρα. Όταν λες, καταστρέφονται, τι εννοείς?