Φυσικά!
Το πιο νόστιμο φυτικό γάλα εκεί έξω κατά την γνώμη μου. Γεμάτο μονοακόρεστα λιπαρά, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Αμέ! Και χωρίς βία. Χωρίς βιομηχανική παραγωγή. Σπίτι σου!
Ξεκίνησα να φτιάχνω γάλα κάσιους όταν ξεκίνησα ωμοφαγία. Μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει. Στην ωμοφαγία λοιπόν δεν καταναλώνουμε επεξεργασμένα προϊόντα εμπορίου, έτσι, έφτιαξα γάλα κάσιους που θεωρώ ότι είναι απλά delicious ? και δεν χρειάζεται να σουρωθεί! Φανταστικό;;
Ingredients
1 κούπα μουλιασμένα κάσιους αποβραδίς
4 κούπες νερό
1 βασιλικός χουρμάς ( προαιρετικά)
Directions
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 2 λεπτά δυνατά.
- Δεν χρειάζεται να σουρωθεί. Βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείται στο ψυγείο για 10 μέρες περίπου.
Έφτιαξα μετά και γιαούρτι κάσιους!
Αμέ! Τόσο απίθανο βρε παιδί μου αυτό το γιαούρτι! Δεν φαντάζεσαι! Πρέπει να το φτιάξεις αναγκαστικά. Μα είναι και τόσο απλό!
Θα χρειαστείς απλά:
1 κούπα κάσιους μουλιασμένα αποβραδίς
1/3 κούπας νερό
χυμό μισού λεμονιού
προαιρετικά ξύσμα μισού λεμονιού
1 βασιλικό χουρμά ή 1 κ.γ αγαύη ή μέλι
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Έτοιμο!
καλησπερα σας , επειδη λατρευω τα κασιους και βρισκω τις συνταγες σας φανταστικές συγχαρητήρια, καποιος μου ειπε οτι τα κασιους ειναι βλαβερα και να μην τα τρώω. Εσείς εχετε καποια ενημερωση σχετικα με αυτο?
σας ευχαριστω!
¨Όπως καταλαβαίνω, αυτός που σας το είπε δεν είναι επιστήμονας σχετικός με την διατροφή. Άρα μην ακούτε όποιον έχει θράσος να έχει γνώμη αβάσιμη επιστημονικά.