Pure Limoncello!

Το αγαπημένο λικέρ λεμονιού από την αγαπημένη Ιταλία!

Ποιος δεν αγαπά αυτό το νόστιμο λικέρ λεμόνι; Φαντάσου να μην έχει ζάχαρη όμως!

Αυτό ήθελα να πετύχω σε αυτήν την πρόταση, και τα κατάφερα!

Πάμε να δείτε πως!

ΥλικΑ

  • 1.5 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

  • 14 λεμόνια μόνο η κίτρινη φλούδα, όσο γίνεται χωρίς το λευκό.

  • 250 γρ γλυκοζίτες στεβιόλης (η στέβια του εμπορίου) 

  • 2 λίτρα νερό

Οδηγιες

  • Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια προσέχοντας να υπάρχει όσο λιγότερο λευκό γίνεται πάνω στις φλούδες.
  • Σε βάζο γυάλινο βάζουμε το τσίπουρο με τις φλούδες λεμόνι. Αφήνουμε για 20 μέρες σε σκιερό μέρος.
  • Μετά από 20 μέρες στραγγίζουμε το τσίπουρο σε μεγάλο μπολ.
     
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με την στέβια μέχρι να διαλυθεί καλά. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Προσθέτουμε στο τσίπουρο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα μπουκάλια μας και διατηρούμε στο ψυγείο για μια υπέρτατη φρεσκάδα!
 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*