Το αγαπημένο λικέρ λεμονιού από την αγαπημένη Ιταλία!
Ποιος δεν αγαπά αυτό το νόστιμο λικέρ λεμόνι; Φαντάσου να μην έχει ζάχαρη όμως!
Αυτό ήθελα να πετύχω σε αυτήν την πρόταση, και τα κατάφερα!
Πάμε να δείτε πως!
ΥλικΑ
1.5 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
14 λεμόνια μόνο η κίτρινη φλούδα, όσο γίνεται χωρίς το λευκό.
250 γρ γλυκοζίτες στεβιόλης (η στέβια του εμπορίου)
2 λίτρα νερό
Οδηγιες
- Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια προσέχοντας να υπάρχει όσο λιγότερο λευκό γίνεται πάνω στις φλούδες.
- Σε βάζο γυάλινο βάζουμε το τσίπουρο με τις φλούδες λεμόνι. Αφήνουμε για 20 μέρες σε σκιερό μέρος.
- Μετά από 20 μέρες στραγγίζουμε το τσίπουρο σε μεγάλο μπολ.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με την στέβια μέχρι να διαλυθεί καλά. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε στο τσίπουρο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα μπουκάλια μας και διατηρούμε στο ψυγείο για μια υπέρτατη φρεσκάδα!