Αχλαδόπιτα με κάρδαμο και κρέμα Κάσιους

8 Νοεμβρίου λοιπόν, η γιορτή μου!

Να μην κεράσω κάτι γλυκο; Βίγκαν εννοείται, με υλικά αγνά, και όσο γίνεται πιο υγιεινή με κανένα συμβιβασμό στην γεύση!

Δεν είχα ιδέα τι να φτιάξω, ήξερα ότι είχα αχλάδια και ήθελα μια κρέμα από πάνω, για να συνοδεύσει την γεύση του κέικ! Σκέφτηκα το αγαπημένο μου κάρδαμο, και έτσι όλα μετά πήραν τον δρόμο τους!

Και μπορώ να πω με άνεση ταπεινή, ότι είναι η καλύτερη Αχλαδόπιτα που έχω φάει…!

Η κανέλα και το τζίντζερ μαζί με τις φέτες αχλάδι στο κέντρο του κέικ, δημιουργούν μια τόσο comforting αίσθηση, θυμίζουν τζάκι και τσάι ή κρασι μαζί με αγαπημένους ανθρώπους.

Αυτή η αίσθηση σημαίνει επιτυχία!

Εύχομαι να την χαρείτε με τους δικούς σας αγαπημένους;

Υλικά

Στερεά

3/4 κούπας αλεύρι Ζέας ή ολικής άλεσης

1/2 κούπα νιφάδες φαγόπυρο ή βρώμης

1 κ.γ. Bakin powder

1/2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. τζίντζερ

1 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη – προαιρετικά

1 κούπα ζάχαρη καρύδας

1 κ.σούπας λιναρόσπορο σε 3 κ.σούπας νερό

 

Υγρά

2 μπανάνες

1/2 κούπα γάλα φυτικό επιλογής σας

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κ.γ. βανίλια

χυμό από μισό λεμόνι

ξύσμα ενός λεμονιού

Για την γέμιση : 2 μεγάλα ή 3 μεσαία αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες.

 

Για την Ωμοφαγική κρέμα :

1 κούπα cashews μουλιασμένα αποβραδίς

1/2 αβοκάντο

1 αχλάδι

1/2 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη

χυμό μισού λάιμ

2 κ.σούπας μέλι

2 κ.σούπας κορν φλάουρ ή αλεύρι αμυγδάλου

Οδηγίες:

Διαλύουμε σε μπολάκι τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε 5 λεπτά να πήξει. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά. Σε έτερο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά και την μπανάνα που πατάμε με το πιρούνι. Ενώνουμε μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Ρίχνουμε σε ταψάκι με ελαιόλαδο την μισή δόση. Απλώνουμε τις φέτες αχλάδι πάνω σε όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα πάνω από την στρώση αχλαδιών και με κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά περίπου.

Βάζουμε όλα τα υλικά της ωμοφαγικής κρέμας σε μπλεντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όταν κρυώσει το κέικ, απλώνουμε την κρεμα από πάνω και στολίζουμε με φέτες αχλάδι και φρούτα της αρεσκείας μας.

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*