Dark Chocolate Chestnut Roll?Σοκολατένιος Κορμός με κάστανα.


Μα, είχα κάστανα από την πεθερά. Τι να έκανα; Μονόδρομος ο κορμός. Με το που τα κοίταξα ήταν σαν να είχαν ήδη προεπιλέξει την μοίρα τους. Αυτή η καστανιά λοιπόν, Λυσσαξε φέτος. Δεν την προλαβαίνει η πεθερά. Εκεί στο Μουζάκι Καρδίτσας φαίνεται καλοπερνάει. Δυο τσαντάρες μου έχει φέρει ο Σωτήρης. Ευλογημένος καρπός με μοναδική θρεπτική ωφέλεια για τον άνθρωπο!

Η προληπτική διατροφική αξία τους.

Τα κάστανα λοιπόν ανήκουν στους ξηρούς καρπούς όμως διαφέρουν σημαντικά στην σύσταση των θρεπτικών συστατικών. Σε αντίθεση με τους άλλους ξηρούς καρπούς, τα κάστανα έχουν χαμηλότατη περιεκτικότητα σε λίπος & πρωτεΐνη ενώ περιέχουν φυτικές ίνες, πολύ κάλιο και παρά πολύ βιταμίνη C!

100 gr κάστανα προσφέρουν το 44% της ημερησιας ανάγκης σε βιταμίνη C. Επίσης! Περιέχει φυλλικό οξύ, άρα είναι ιδανική τροφή για εγκύους! Πολύ σημαντικός λοιπόν καρπός με πολλά ωφέλη.

Κυρίως όμως νόστιμος! Πάμε να φτιάξουμε τον πιο κολασμένο κορμό χωρίς γλουτένη, χωρίς δημητριακά, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, χωρίς λιπαρα, μόνο με αγνή μαγεία φρούτων και καρπών της φύσης.

Υλικά

350 γρ κάστανα βρασμένα

8 χουρμάδες ψιλοκομμένοι

200 γρ κουβερτούρα 65% κακάο

130 γρ λάδι καρύδας

2 κ.σούπας αμυγδαλοβούτυρο

2 κ.σούπας χαρουπόμελο

1/2 κ.γ. Αλάτι Ιμαλαΐων

Προαιρετικά: 1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια ή 1 κ.σούπας μπράντι.

Οδηγίες

Σε bain marie λιώνουμε την σοκολάτα με το χαρουπόμελο. 

Σε βαθύ μπολ αναμιγνύουμε τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζουμε τον κορμό κλείνοντας τις δύο άκρες πάνω από τον κορμό σφίγγοντας ελαφρά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει. Έτοιμος!

Να τον χαρείτε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους!


Chocolate Chestnut Roll

This decadent treat is so smart it’s actually overqualified for the job. I mean, folic acid, vitamin C, fiber, potassium from the chestnuts , Iron, fiber, magnesium from the chocolate, healthy medium chain saturated fats from the coconut oil, you get the picture?

Make it because it’s one of the yummiest things I have ever made. It’s a win win situation here.

Ingredients

350 grams boiled chestnuts

200 grams dark chocolate 65%

120 grams coconut oil

2 tbsp almond butter

2 tbsp carob syrup

8 dates chopped in small bits

1/2 tsp Himalayan salt

Directions

In Bain marie melt the chocolate with the carob syrup.

Into a deep bowl mix chestnuts in pieces with rest ingredients. Add the chocolate and mix well. Pour mixture onto the center of a foil sheet and carefully close the edges above the center the form a roll. Place in the refrigerator for 2-3 hours. Ready! Enjoy with loved ones. ?

 

 

 

2 Comments

  1. Πραγματικά υπέροχο γλυκό 🙂 το φτιάχνω κάθε χρόνο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όλοι το λατρεύουν!

     

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*