Σαλάτα μπρόκολου στον ατμό με λιαστές ντομάτες, καπαρόφυλλα, μουστάρδα, φυστίκια, ελαιόλαδο, λεμόνι και λιναρόσπορο.
Το μπρόκολο και η μουστάρδα είναι αδερφάκια. Εκτός από την ίδια οικογένεια, μοιράζονται και κοινή δράση. Έχουν αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Γιατί άραγε τα φυτά και τα φρουτα έχουν τόση τεράστια ποικιλία; Πιστεύω ότι η ποικιλία είναι ανάλογη της ποικιλίας των ασθενειών που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Η φύση είναι το φαρμακείο μας. Ότι βγαίνει απτην φύση, θέλει να μας θρέψει. Ότι είναι επεξεργασμένο θέλει απλά να μας ταΐσει. Και ναι, θα έδινα ότι αντιμικροβιακό υπάρχει για να σώσω το παιδί μου από επικίνδυνο μικρόβιο αλλά πριν φτάσω στην ανάγκη αυτή θέλω να έχω φροντίσει εναντίον τους. Γιατί αυτά τα άτιμα τα μικρόβια μας κυβερνούν. Μια βόλτα από ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο θα σας πείσει. (Πόσο λυπηρό αυτό το ποστ;)
Γιαυτό σου λέω, μπρόκολο. Και κάπαρη. Και λιαστές ντομάτες. Και μουσταρδα. Και πιπεριτσες. Και ελαιόλαδο. Ποιά σουπερφουντς ξένα;; Acai, maca, matcha, moringa και δεν συμμαζεύεται;! Αυτά τα σουπερφουντς είναι ΟΛΑ ελληνικά.
Υλικά:
1 μπρόκολο στον ατμό ίσα ίσα να τσιμπιέται ή βραστό
1 κουτάλια σουπας μουστάρδα
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
χυμό 1/2 λεμονιού
1 κ.σούπας λιναρόσπορο
1 χούφτα φυστίκια
μερικά καπαρόφυλλα
4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
Αναξατεθπυμε καλά όλα τα υλικά!
That’s it!
Τώρα τρως! ?✌??