Kale chips!


Crunchy, yummy αλλά κυρίως θρεπτικά ως το κόκκαλο, ή τελοσπάντων ως το κλωνάρι!!! Ένα από τα σταυρανθή λαχανικά μαζί με το μπρόκολο και το κουνουπίδι, αποτελούν σημαντικές τροφές με τερααααάστια ωφέλη!

Αυτα τα πατατάκια είναι ένα σνακ απίθανο!

Μια από τις πιο αλκαλικές τροφές της φύσης, το Κάλε είναι ένα μαρουλοειδές φυτό με μοναδική θρεπτική αξία. Σε συνδιασμό με ελαιόλαδο και διατροφική μαγιά γίνεται ένα κολασμένο πράμα, που δεν μπορείς να το περιγράψεις, δηλαδή, βασανίζομαιιιιιιι!!!

Ας κοιτάξουμε όμως πιο βαθιά.

Το Κάλε έχει ιδιότητες

  • αντιοξειδωτικές

μεσω του πιο ισχυρού αντιοξειδωτικού καροτενοειδούς στην φύση: την λουτεΐνη. Και φυσικά της β-καροτένης. Και πολλών φλαβονοειδών.

  • αντιφλεγμονώδεις

μέσω των ίδιων των καροτενοειδών αλλά και της μεγαλειώδους ποσότητας βιταμίνης Κ που περιέχει!

  • αντικαρκινικές

μέσω των glucosinolates, ουσιών που προσφέρουν ισχυρή προστασία έναντι στην καρκινική ανάπτυξη κυττάρων, διατηρώντας ένα εσωτερικό περιβάλλον σταθερά υγιές. Ένα μόλις φλυτζάνι περιέχει τα εξής:

Kale, cooked

1.00 cup  (130.00 grams). Calories: 36
GI: very low
NutrientDRI/DV

vitamin K 1180%

vitamin A 98 %

vitamin C 71%

manganese 27%

copper 22%

vitamin B6 11%

fiber 10%

calcium 9%

potassium 8%

iron 7%

vitamin E 7%

vitamin B 27%

magnesium 6%

vitamin B16%

protein5%

phosphorus5%

omega-3 fats5%

vitamin B34%

folate4%

Πάμε λοιπόν στην συνταγή!

Υλικά

1 μάτσο κάλε πράσινο ή μωβ ή και τα δύο!

διατροφική μαγιά

πάπρικα

ελαιόλαδο

Οδηγίες

Κρατάμε τον μίσχο του κάλε προς τα πάνω και με μια κίνηση γλιστράμε το χέρι προς τα κάτω γύρω πάντα από τον μίσχο. Έτσι θα κοπούν όλα τα φύλλα από τον μίσχο με μιας, αφήνοντάς τον γυμνό εντελώς!

Πάμε στα 3 μυστικά για τέλεια chips τραγανά τραγανά:

1. Πλένουμε τα ξεπουπουλιασμένα φύλλα και τα στεγνώνουμε επιμελώς με χαρτί κουζίνας.

2. Τα απλώνουμε σε ταψί σε ΜΙΑ στρώση ΟΧΙ στριμωγμένα. Να κοιτάξτε ⬇️

3. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο με δοσομετρητή! ΟΧΙ από την μπουκάλα και όσο πέσει!!! Τέσσερις βόλτες κυκλικές με το ελαιόλαδο αρκούν.

Τέλος ρίχνουμε πάπρικα και διατροφική μαγιά, παντού από πάνω και με τα χέρια μας ανακατεύουμε τα φύλλα να πάνε παντού τα υλικά. Τα επανατοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για 10 λεπτά. Μετά γυρνάμε το ταψί απτην άλλη και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Τα κοιτάμε κιόλας όμως γιατί μπορεί να ψηθούν πιο γρήγορα αν είναι πιο αφυδατωμένα. Γιαυτό μην πατε να δείτε καρντάσιανς και ξεχαστείτε!!!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*