Ήθελα ένα spread για να ξαπλώσω τον καπνιστό μου σολωμό απάνω. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Ήξερα ότι θα το έφτιαχνα με cashews. Αυτό που δεν ήξερα ήταν πόσο φανταστικό θα γινόταν αυτό το cream cheese-like spread. Φανταστικό ναι! Αν δεν τους το λεγα (των καλεσμένων) δεν θα το καταλάβαιναν καν!
Υλικά
1 cup cashews μουλιασμένα για 3 ώρες
2 κ.σούπας λευκό ξύδι
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
1/3 cup νερό
χυμός από μισό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σούπας διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και χτυπάμε ώσπου να γίνουν κρέμα. Απλώνουμε πάνω σε ψωμί και ξαπλώνουμε πάνω ότι θέλουμε!
Εδώ απεικονίζεται με ψητά μανιτάρια & κολοκυθάκια στο γκριλ! Η συνταγή για την μαρινάρα των λαχανικών βρίσκεται στο ποστ με τα σουβλάκια μανιταριών.
It all begun when I wanted a spread for my salmon to lay upon. I knew I would make it with cashews. What I did not know is how amazing this spread was going to taste! Yes, amazing! My guests did not even realize it was vegan!
Ingredients
1 cup cashews soaked
1/3 cup water
juice of half lemon
1 garlic glove
2 tbsp olive oil
2 tbsp white vinegar
1 Tbs nutritional yeast (optional)
salt, pepper
Directions
Blend all ingredients together until creamy. Adjust with more water or lemon juice if needed. Ready! Spread on your favourite yummy breads!