Say Whaaaat?
Yeap. This vegan tart will knock you off your feet. No jokes. Real ingredients, no processed sugar, no dairy, just pure, wholesome flavour and you won’t believe what hit you. Damn Good.
Hazelnut crumble!! Οh yeah! It tops this tart and leaves you oh, so satisfied, you will want more.
Just make this instead of a cake, next time someone’s has a birthday. Thank me later!
My wonderful man inspired me to make this Tart out of what I had in my home, between work and gift shopping, and realising I did not plan anything for his cake! Happens to you too right?…RIGHT???
So, I went for full Nutella effect but with no actual Nutella going on. Let me explain. The Chocolate layer has no hazelnuts inside, but the hazelnut Crumble has! Put these two together and there you go. I am a genius mind under pressure. ???
Ingredients
Cookie base:
1 packet vegan digestive cookies
2-3 tbsp vegan butter
Chocolate filling:
1 can coconut cream
1 tsp vanilla
250 grams dark bitter chocolate 70%
1/2 cup coconut sugar
Hazelnut Crumble:
1 cup hazelnuts
2 tbsp coconut oil
1/4 cup carob flour
2 tbsp cocoa
1/4 cup buckwheat flakes
Directions
Into a pot, warm the coconut milk and add the chocolate in pieces, sugar & vanilla. Stir constantly until well combined and the chocolate is fully melted. Remove from fire and let cool aside & then into the fridge for 30 minutes. You can even make it ahead of time, or the night before.
Into your processor put digestive cookies and vegan butter. Mix well until it turns into a sticky dough. Press down into a round tart base. Add the chocolate filling and with a spoon, spread it over the cookie base.
Now for the Hazelnut crumble!
Put all ingredients into your food processor and blend for 10 seconds, just until well combined. Top the tart with the crumble! Decorate with whole hazelnuts. Freeze for an hour before serving. Done!
Ορίστε;;;
Αμέ. Αυτή η βίγκαν Τάρτα Φουντουκιών και σοκολάτας θα σας συναρπάσει. Αληθινά υλικά, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο! Μόνο αγνή γεύση που θα σας εκπλήξει!
Κραμπλ φουντουκιών!!!
Δεν ξέρω αν υπάρχει ήδη σαν έννοια, πάντως τώρα πια θα υπάρχει και για πάντα στην ζωή μου, ίσως και στην δική σας αν με εμπιστευτείτε! Μαγεία σκέτη! Καλύπτει αυτήν την τάρτα και είναι ένα από τα πιο νόστιμα πράγματα που έχω φτιάξει eveeeeeer!
Ο υπέροχος άντρας μου με ενέπνευσε να φτιάξω αυτό το γλυκό, μεταξύ δουλειάς και ψώνια για το δώρο γενεθλίων του, μετά που συνειδητοποίησα ότι δεν είχα σχεδιάσει τίποτα για την τούρτα του! Σας συμβαίνει και εσας ε; ΕΕ;;
Ήθελα το αποτέλεσμα της νουτέλας, χωρίς αληθινή νουτέλα! Να εξηγήσω: Η γέμιση σοκολάτας δεν έχει φουντούκια, έχει όμως το κραμπλ φουντουκιών! Ο συνδυασμός τους αποδίδει άριστα την γεύση της νουτέλας! Το μυαλό μου γίνεται ευφυές κάτω από πίεση…?
Υλικά:
Μπισκοτένια βάση:
1 πακέτο μπισκότα digestive. ( Ναι, είναι βίγκαν!)
2-3 κ. σούπας βίγκαν βούτυρο. ( πλέον υπάρχει σε όλα τα συμβατικά σούπερ μάρκετ!)
Γέμιση σοκολάτας:
1 κονσέρβα κρέμα καρύδας (400ml)
250 γρ. πικρή σοκολάτα
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καρύδας
Κράμπλ φουντουκιών:
1 φλυτζάνι φουντούκια
1/4 φλυτζάνι χαρουπάλευρο
2 κ. σούπας λάδι καρύδας
2 κ. σούπας κακάο
1/4 φλυτζάνι νιφάδες φαγόπυρο
Οδηγίες
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας και την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα έως να ενωθούν τα υλικά καλά. Αφαιρούνται από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μπορούμε αυτό το βήμα να το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα.
Βάζουμε στο μπλεντερ τα μπισκότα με το βίγκαν βούτυρο και χτυπάμε. Απλώνουμε το μίγμα σε βάση τάρτας και πιέζουμε κάτω και γύρω στα τοιχώματα.
Απλώνουμε την παγωμένη σοκολατένια γέμιση πάνω στην τάρτα.
Τώρα το κραμπλ!
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το κραμπλ και χτυπάμε ίσα ίσα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας. Στολίζουμε με φουντούκια ολόκληρα. Έτοιμη!