Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα

Μερίδες

4

servings
μαγείρεμα

20

λεπτά

υλικά

  • 2 φλυτζάνια κολοκύθα ωμή ή ψημένη στον φούρνο για 20 λεπτά.

  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών

  • 150 γρ κρέμα σόγιας

  • 1 μεγάλο καρότο

  • 2 μέτριες πατάτες με την φλούδα

     

  • 1 κ.γ. Τζίντζερ σκόνη

     

  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • Αλάτι, λευκό πιπέρι

οδηγίες

  • Σε βαθειά κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτος από την κρέμα.

  • Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 -30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κρέμα.

  • Με μίξερ χειρός ή σε μπλέντερ, πολτοποιούμε την σούπα. Έτοιμη! Σερβίρουμε με ψημένο ψωμί και κάποια πρωτεΐνη όπως μανιτάρια σωταρισμένα ή φασόλια edamame, λίγο τζίτζερ σε σκόνη, κολοκυθόσπορους, και ενα σπλιτς κρέμα σόγιας ή ελαιόλαδο. Οτι σας αρέσει!

     

    2 Comments

    1. η γλυκοπατάτα πάει πισω στη θέση της παλι;?? πεντανόστιμη η σουπα!!!

       

    Leave a Comment

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *