Fig nicecream ⚜️ Βίγκαν παγωτό σύκο

Figs everywhere. Because ?? yum. And because figs are the ultimate food. Such a unique taste, so precious!

Full of flavonoids, phenolic compounds, potassium, figs keep us healthy and promise longevity to the one that chooses them. What is even more relieving is that we don’t have to wait till August to find them! Sundried or oven dried figs actually contain more flavonoids than the fresh fruit! Isn’t that just amazing? So don’t forget to get them all year long!

Ingredients:

3 figs

4 frozen ripe bananas

1/4 cup soy yogurt

1 tsp agave nectar

Directions:

Cut bananas in coins around 2 cm and put in your blender. Add rest ingredients and blend patiently stirring occasionally until all bananas are blended. Consume immediately or freeze for up to 3 hours. It doesn’t freeze well so know that it will become ice if you try to eat it after the three hours!

Personally I like to eat it immediately as it is so soft and smooth like no other dairy icecream out there!


Βίγκαν Παγωτό Σύκο

Σύκα παντού. Γιατί είναι υπέρτατη τροφή, μοναδική γεμάτη γεύση, τόσο πολύτιμα!

Γεμάτα φυτικές ίνες, κάλιο, φλαβονοειδή και φαινολικά οξέα, τα σύκα μας κρατούν υγιείς και υπόσχονται μακροζωία σε όποιον τα επιλέγει. Αυτό που είναι καθησυχαστικό όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε τον Αύγουστο για τα εντοπίσουμε. Τα αποξηραμένα σύκα περιέχουν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες φλαβονοειδών από ότι τα φρέσκα για αυτό να μην τα ξεχνάμε (σε εμένα αναφέρομαι κυρίως) και να τα τρώμε όλο τον χρόνο!

Αυτή η συνταγή είναι απλή και τόσο ΜΑ ΤΟΣΟ νόστιμη!!

Υλικά:

3 φρέσκα σύκα.

3 παγωμένες γινωμένες μπανάνες.

1/4 φλιτζανιού γιαούρτι σόγιας

1 κ. γλυκού νέκταρ αγάυης ή ζάχαρη καρύδας.

Οδηγίες:

Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια 2 εκατοστών περίπου και βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε υπομονετικά σταματώντας 2-3 φορές για να ανακατέψουμε το μίγμα γιατί οι μπανάνες κολλάνε μεταξύ τους. Είναι έτοιμο μόλις γίνει μεταξένιο και μαλακό. Το απολαμβάνουμε απευθείας ή το βάζουνε στην κατάψυξη μέχρι 3 ώρες. Δεν καταψύχεται καλά, για αυτό μην προσπαθήσετε να το φάτε πέραν των 3 ωρών, θα είναι πάγος!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*