Καταπληκτικά σουβλάκια μανιταριών!

Είχα στο ψυγείο μανιτάρια.

Έτσι ξεκίνησαν όλα. Ένα μεσημέρι που πείναγα και δεν είχα πολλά πράγματα(όπως πάντα) γιατί η οργάνωση κ εγώ είμαστε από δυο χωριά χωριάτες.

Λατρεύω τα μανιτάρια αλλά ποτέ δεν τα πέτυχα ζουμερά και γευστικότατα όπως ήθελα. Και τότε μου έκοψε, ότι τα μαρινάρουν βρε συ οι άνθρωποι! Ποσο μυαλό θέλει;;; Θέλει, τελικά, ιδίως στα απλά θέλει. Όπως ξέρουμε τα μανιτάρια απορροφούν νερό σαν σφουγγάρια. Άρα απορροφούν και την μαρινάρα. Μετά όταν αφυδατώνονται στον φούρνο, συγκεντρώνεται η γεύση και μπαμ! Έκρηξη γεύσεων. Brilliant stuff!

Συνδύασα λοιπόν ότι υλικά είχα, γιατί ως ψώνιο αρνούμαι να γκουγκλάρω συνταγή αλλουνού, και έφτιαξα μια μαγευτική μαρινάρα που ταιριάζει άψογα με τα μανιταράκια μου αλλά και με κάθε ψητό λαχανικό. Για ελέγξτε να δείτε αν σας κάνει:

Υλικά:

1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1/4 φλυτζάνι μπαλσάμικο

2 κ. σούπας μηλόξυδο ή ότι ξύδι έχεις

1-2  κ. σούπας μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη ή 1 κ. γ. σκόνη

1/4 κούπας σόγια

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκειά

1/2 κ.γ. κύμινο ή κάρυ

Οδηγίες:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και με ραβδομπλεντερ, ή αυγοδάρτη τα χτυπάμε έως να ενωθούν τα υλικά. Περιχύνουμε τα μανιτάρια, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα.

Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια με ότι λαχανικά θέλουμε. Έχω μια πρόταση εδώ αν χρειαστείτε έμπνευση.

Βάζουμε στα καλαμάκια εναλλάξ, λαχανικά και μανιτάρια και τοποθετούμε πάνω σε αλουμινόχαρτο  στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά. Τέλος γυρνάμε στο γκριλ του φούρνου για αλλά 5 λεπτά και είναι έτοιμα! Περιχύνουμε με την μαρινάρα που περίσσεψε.

Αυτή η γεμάτη γεύση…καταπληκτικά! Η μουστάρδα τα απογειώνει! Το λεμόνι απαραίτητο! Ψητή πανδαισία λαχανικών και ένα πρωτεϊνικό γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας.

Διατροφική αξία

Με πάνω από 100 φαρμακολογικές ιδιότητες, τα μανιτάρια έχουν αντιμικροβιακή, αντιιική, αντί φλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση κάτι που τα καθιστά απαράμιλλη τροφή για τον άνθρωπο. Έχουν εκτός από πρωτείνη, πολλές βιταμίνες και απαραίτητα ιχνοστοιχεία για την διατροφή μας. Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σκευασμάτων πολυβιταμινών. Όμως είναι απλό. Απλά φάτε πολλά, πολλές φορές. Απλά πράγματα. ΟΚ;;;


 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*