Kιμάς σόγιας ο παρεξηγημένος. Soy Bolognese.

O κιμάς σόγιας είναι υπέροχος, εύκολος και πολύ θρεπτικός όπως κάθε προιόν σόγιας.

Όμως τα μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης μας λένε άλλα. Ότι να ναι. Είναι αλήθεια τόσο δύσκολο να βρούμε την αλήθεια στις μέρες μας; Κι όμως, είναι. Γιατί ακριβώς με τόση ελευθερία έκφρασης, ο καθένας εχει λόγο-και πολύ σωστά βέβαια- όμως αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, πρέπει να φιλτράρουμε την πληροφορία.

ΟΛΗ η σόγια είναι μεταλλαγμένη.

Φυσικά και είναι! Όχι όλη όμως. Αυτή που προορίζεται για τις ζωοτροφές. Των ζώων που τρώμε. Αρα, τι οφελεί να ανησυχείς για την μετάλλαξη φασολιού που ήδη λαμβάνεις από την κρεατοφαγική διατροφή σου; Δεν υπάρχει λόγος όμως να ανησυχείς, γιατί η σόγια που προορίζεται για τον ανθρωπο, συμφωνα με κανονισμούς της Ευρωπαϊκής ενωσης, οφείλει να αναγράφει ότι είναι GMO free. Δηλαδή ελεύθερη μεταλλαγμένων σπόρων.

Ψυχραιμία λοιπόν και σωστή ενημέρωση.  Υπεύθυνη. Γιατί ο γείτονας δεν είναι αυθεντία. Απλά είναι θρασύς. Και κυρίως αφορίζει ότι είναι αδύναμος να ενστερνιστεί. Η αδιαφορία και η ημιμάθεια θα παράγει συνεχώς τέτοιους γείτονες.

Ορίστε λοιπόν, η συνταγή.

Υλικά:
1/2 πακέτο κιμά σόγιας
1 κουτί ντοματάκια                                                         1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων
1/8 κ.γ. Γαρύφαλλο σκόνη
4-5 μπαχάρι
1/2 κ.γ. κανέλα ή 1/2 στικ κανέλας
Οδηγίες:
Μουλιάζουμε την σόγια για 10 λεπτά σε νερό. Στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά χωρίς λάδι για 2 λεπτά και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.

Όταν γίνει το κρεμμύδι διάφανο, προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Αφήνουμε να καθίσει αλλά 15. Έτοιμο!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*