Παραδοσιακά ρεβύθια στον φούρνο. Traditional Greek Chickpea Stew.

Πόση αγάπη για αυτό το πιάτο! Μου θυμίζει το πήλινο σκεύος της μητέρας μου και την απίθανη γεύση που ένοιωθες πριν το γευτείς καν.

Δέος! Μια εμπειρία αυτή η συνταγή! Μεγαλειώδης, κι όμως πολύ μα πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή να ψηθεί στην κατσαρόλα ή στο slow cooker πρώτα και μετά στον φούρνο για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και η σάλτσα. Η γεύση αλλάζει 180 μοίρες! Άλλο να στο λέω και άλλο να το τρως!
Εύχομαι να το δοκιμάσετε και να το χαρείτε με ανθρώπους που αγαπάτε.

Υλικα

  • 500 γρ ρεβύθια μουλιασμένα για 12 ώρες

  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα

  • 1 κούπα ντοματοχυμός

  • 3 καρότα

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες για τον φούρνο.

  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή θρίμπι

  • Μισή κούπα ελαιόλαδο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 2 κούπες νερό

Οδηγιες

  • Σε slow cooker: Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το κρεμμύδι για τον φούρνο και ψήνουμε για 4 ώρες. Μεταφέρουμε σε πυρέξ ή πήλινο και βάζουμε τις φέτες κρεμμύδι στην επιφάνεια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για μισή ώρα.
  • Σε κατσαρόλα: τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός το κρεμμύδι για τον φούρνο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά έως να μαλακώσουν τα ρεβύθια. Μεταφέρουμε σε πυρέξ ή πήλινο και βάζουμε τις φέτες κρεμμύδι στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για μισή ώρα.

Traditional Greek Chickpea Stew!

This is an oscar winning performance for this phenomenal legume that was gifted to us from nature in abundance. So grateful for it. I mean, look at it. A beauty for the eyes. And the taste…unique! Chickpeas become complete in the oven. Can’t get any better than this! Trust me.

⚜️Ingredients:

500gr chickpeas

2 cans tomato sauce in pieces

2 cans water

3 medium carrots

 1/2 cup olive oil

2 garlic gloves

pink salt, pepper

1 large onion in pieces

1 large onion in slices

Oregano

⚜️Directions:

Put chickpeas in water overnight. Heat 2 tbsp olive oil in a large pot. Stir in the garlic & onion in pieces. Add tomato sauce, water, and season. Add chickpeas, carrots and remaining olive oil. Bring to boil and let cook in low heat for 40 minutes. Transfer in a baking pan and place onion slices on top. Bake for 20 minutes or until onions become brown.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*