Το σνακ που θα κλείσει σοκολατοβιομηχανίες. Το σνακ που θα σας κάνει περήφανους γονείς. Το σνακ που οριοθετεί το processed free snack eating -before and after με μια γραμμή φυστικοβούτυρου, χουρμαδένιας καραμέλας και κουβερτούρας γεμάτη σίδηρο. (Ναι, δεν έχει μόνο το συκώτι σίδηρο!!!?)(Έξαλλη) Το σνακ που είναι αθώο και συνάμα παντοδύναμο! Στα χέρια σας. Κυριολεκτικά. 6 υλικά. Μαγεία παντού. ?✨
Υλικα για 12 μπΑρες= 24 bites<br>
Βάση:
120 gr αμύγδαλο φιλέ200 γρ αποξηραμένα βερύκοκα
1 κ.σούπας crunchy φυστικοβούτυρο
Ελάχιστο αλάτι
Καραμέλα φυστικοβούτυρου:
200 γρ χουρμάδες ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ (περιπου 13-14)200 γρ Crunchy φυστικοβούτυρο
1/3 κούπας γάλα βρώμης
Επάλειμμα σοκολάτας::
180 γρ κουβερτούρα 70 % κακάο1/3 κούπας γάλα βρώμης
Οδηγιες
- Σε μπλεντεράκι ή επεξεργαστή τροφίμων χτυπάμε τα υλικά της βάσης και την απλώνουμε σε ορθογώνιο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ή σελοφάν.
- Στον επεξεργαστή τροφίμων χτυπάμε τα υλικά της καραμέλας ώσπου να γίνει ενα ομοιογενές πηχτό κολλώδες μίγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο γάλα βρώμης. Απλώνουμε πάνω από την αμυγδαλοβερυκοκένια βάση και ισιώνουμε όσο μπορούμε την επιφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Μετά που παγώσει το ταψί, σε bain marie λιώνουμε την σοκολάτα με το γάλα. Αν η σοκολάτα είναι υψηλότερης συγκέντρωσης κακάο ίσως χρειαστεί περισσότερο γάλα για να γίνει ρευστή και να στάζει από το κουτάλι.
- Κόβουμε σε ορθογώνια και με κουτάλι καλύπτουμε με την σοκολάτα τις μπάρες από πάνω και στο πλαι για να καλυφθούν καλά εκτός από την βάση. Αν θέλουμε βέβαια μπορούμε να βάζουμε μια μια τις μπάρες μέσα στο κατσαρολάκι με την σοκολάτα και να τις γυρίζουμε μέχρι να καλυφθούν πλήρως. Όπως μας αρέσει!
Παγώνουμε ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες. Έτοιμες! Κόβουμε στην μέση ή τις κρατάμε ολόκληρες.